El 35% dels infants de Tarragona es mostren menys tristos i apagats que a l’inici de la pandèmia

Ho conclou la segona enquesta del Gabinet Ceres encarregada pel consistori

Per . Actualitzat el

La ciutadania de Tarragona ha sortit 2,8 dies de mitjana durant la darrera setmana, igual que a la resta de Catalunya. Principalment, ha sortit per anar a comprar coses bàsiques i, en aquest cas, puja a una freqüència mitjana de 3,0 dies. La freqüència mitjana de sortida ha passat dels 2,1 dies als 2,8 actuals. Cal tenir en compte que l’enquesta es va començar a fer el 27 d’abril, quan els infants van poder començar a sortir, així com també inclou els adults que, a partir del 2 de maig, ja podien sortir a fer esport. Per aquest motiu, una de les novetats que inclou aquesta nova enquesta elaborada pel Gabinet Ceres i encarregada per l’Ajuntament de Tarragona per conèixer com la ciutadania està afrontant la situació de confinament per la COVID-19 és l’estat d’ànim dels infants entre 6 i 16 anys amb el confinament. Un 35% dels infants es mostren menys tristos/es i apagats/es. Això si, l’enquesta evidencia que —comparativament— a Tarragona els infants es troben menys nerviosos, enfadats i apagats que a nivell del global de Catalunya. Així mateix, el 74% de les persones consultades valoren positivament la mesura que permet sortir als menors de 14 anys al carrer i les que tenen fills/es de fins a 14 anys pensen que aquesta mesura també ha agradat als seus infants. El principal motiu per valorar-la negativament és el fet que no s’hagin respectat les recomanacions fetes i que augmenta el risc de contagi donat que el virus encara no està controlat.

Una altra de les dades rellevants és que el 44% de persones consultades afirmen que a la seva llar hi ha algun membre que treballa fora, sent principalment persones que treballen en serveis i activitats essencials. En les darreres setmanes la proporció de treballadors/es de serveis i activitats no essencials ha augmentat considerablement, ja que a partir de l’11 d’abril es va poder retornar a l’activitat professional no essencial i d’obligada presència.

Les fonts més fiables d’informació: l’OMS i l’Ajuntament

Una de les dades que visualitza l’enquesta és que la font que ofereix més confiança per informar sobre temes relacionats amb el COVID-19 entre les persones consultades és l’OMS, seguida de l’Ajuntament i, a continuació, venen els mitjans de comunicació i el govern de la Generalitat. Per contra, són les xarxes socials i el govern d’Espanya les que menys confiança inspiren.

Finalment, el 60% de les persones consultades pensen que el confinament durarà un màxim de 30 dies més mentre que el 26% ho allarguen entre 30 i 45 dies més.

A l’enquesta hi han participat 210 persones majors de 16 anys residents a Tarragona. “El pròxim18 de maig es farà la tercera enquesta i serà especialment significativa perquè ens permetrà valorar com ha anat l’entrada en funcionament de la fase 1 de l’estat d’alarma, tenint en compte que som de les poques poblacions catalanes que estem en una etapa més avançada del desconfinament”, assegura el conseller Jordi Fortuny.

Per a més informació, consulteu l’informe de Tarragona de l’enquesta Com estem afrontant la ciutadaniala situació actual provocada pel COVID 19?, corresponent a l’onada del 27 d’abril al 3 de maig (PDF)