L’Ajuntament demana que es garanteixin les distàncies a les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració

Un total de 60 establiments han presentat comunicacions per obrir les seves terrasses

Per . Actualitzat el

Des d’ahir Tarragona es troba en la fase 1 de desconfinament, que permet obrir les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració complint els requisits establerts. En aquest context, el conseller de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño ha valorat que en general “els establiments hostalers han guardat les distàncies que estableixen les diferents normatives i per això entenem que en general podem estar satisfets”. Malgrat això, també destaca que han “constatat que en alguns establiments, això no s’ha complert i per tant estarem molt atents per fer els requeriments necessaris perquè es faci”.

En aquest sentit “hi ha instruccions a Protecció Civil i Guàrdia Urbana per fer complir aquestes normes per mantenir la seguretat de la població, estarem molt atents a com es desenvolupin aquestes instruccions els propers dies”, ha explicat el conseller.

D’altra banda, el passat 8 de maig l’Ajuntament va obrir el període perquè els titulars d’establiments de restauració, tant els que ja tenen autorització municipal com els que no en tenen, i vulguin instal·lar una terrassa a la via pública, ho comuniquin al departament de Domini Públic de l’Ajuntament de forma telemàtica. Fins a primera hora d’avui 12 de maig s’han presentat 60 comunicacions, que estan revisant els serveis tècnics municipals. L’Ajuntament acceptarà la proposta sempre que compleixin les mesures sanitàries establertes per la pandèmia del Covid-19 i sigui compatible amb els interessos generals. L’autorització de terrasses haurà de ser compatible amb el compliment de les condicions bàsiques d’accessibilitat i de convivència amb el veïnat».

Al nostre municipi abans de l’estat d’Alarma hi havia un total de 470 establiments amb terrassa a la via pública.