La Xarxa de Suport Solidari de l’Ajuntament ha atès més de 250 peticions

La majoria de sol·licituds d’ajuda han estat per anar a comprar aliments i productes farmacèutics

Per . Actualitzat el

La Xarxa de Suport Solidari de l’Ajuntament de Tarragona ha atès més de 250 demandes d’ajut, des de l’inici de les seves activitats el passat 23 de març, amb motiu de l’alerta sanitària pel coronavirus.

La Xarxa es va posar en marxa per atendre necessitats d’atenció psicològica; acompanyament diari de persones aïllades, sense xarxa familiar a prop; peticions d’anar a comprar menjar o medicines de persones que no podien fer-ho i atenció al benestar animal.

La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que “durant més de 50 dies, la Xarxa ha donat suport a l’Institut Municipal de Serveis Socials per repartir productes de primera necessitat i també ha participat en la campanya de recollida d’aliments de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona amb Càritas. S’han recollit i traslladat el material que la ciutadania ha donat a la Protectora d’Animals de Tarragona, i s’ha fet acompanyament telefònic i de suport psicològic”. Així, hi ha hagut 111 peticions d’ajuda per anar a comprar aliments; 55 relacionades amb el benestar d’animals i 30 demandes d’acompanyament telefònic i atenció psicològica.

La consellera Carla Aguilar-Cunill ha explicat que “la Xarxa continua oferint suport a les persones que ho necessiten, actualment tenim 22 casos oberts i 58 als quals se’ls hi està fent el seguiment”. També ha mostrat el seu agraïment “a les 280 persones voluntàries que participen a la Xarxa i a les tècniques i tècnics que s’han bolcat en el projecte. Un projecte del qual s’han interessat altres municipis per tal d’implantar-lo”.

El telèfon de la Xarxa de Suport Solidari és 600 497 887 i atén al públic de dilluns a divendres, de 8 a 20 h, i dissabtes, de 9 a 13 h i de 16 a 18 h.