La Pobla celebra la Festa de Sant Isidre a través de les xarxes socials

L’Ajuntament publicarà píndoles de contingut històric sobre l’agricultura local i la festa de la pagesia, a més d’impulsar iniciatives de participació social

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet segueix treballant intensament per proposar iniciatives de lleure als seus habitants que, a més, permetin superar la barrera del confinament. En aquest marc, el municipi es prepara per gaudir, fins al proper diumenge, de la Festa de la Pagesia i del seu patró, Sant Isidre.

Aquesta celebració compta amb un gran arrelament al municipi que, any rere any i de la mà de la Cooperativa Agrícola, organitza un esmorzar popular i passejada en carro, per commemorar aquesta data. Cal recordar que, fins l’arribada de la gran indústria, La Pobla era un poble principalment agrícola, i la tradició de dedicar una festa al patró dels treballs del camp encara es manté.

Amb tot, el context actual derivat de la propagació de la pandèmia de la Covid-19 obliga a buscar noves maneres de gaudir el lleure associat a una celebració popular. En aquest sentit, l’Ajuntament ha preparat i programat un seguit d’activitats que permetin a tothom viure l’ambient de Sant Isidre i la Festa de la Pagesia.

Aquestes propostes tindran lloc, majoritàriament, a través dels perfils municipals a les xarxes socials. En aquests canals, l’Ajuntament publicarà diverses píndoles de contingut històric, associat al món agrícola a La Pobla de Mafumet, així com sobre la celebració de la festa de Sant Isidre.

Junt amb aquests continguts de caire històric, també es durà a terme dues iniciatives participatives adreçades als infants pobletans. Aquestes han estat batejades com “Disfressa’t per Sant Isidre” i “Crea la teva granja”.

En la primera d’aquestes iniciatives, es proposa a les famílies pobletanes que disfressin els seus nens i nenes de pagesos/es i/o d’animals, per fotografiar-los. A continuació, cal publicar les fotografies a les xarxes socials, amb l’etiqueta #festasantisidreacasa i etiquetant també l’Ajuntament (@AjuntamentPobla).

Pel que fa a la segona iniciativa de participació infantil, l’Ajuntament publicarà a les xarxes socials dibuixos per pintar i retallar. L’objectiu és que els infants puguin crear la seva pròpia granja, tot i que aquesta també pot ser creada amb elements que els infants tinguin a casa seva. Un cop enllestida la granja casolana, cal fotografiar-la i publicar les fotografies a les xarxes socials, amb l’etiqueta #festasantisidreacasa i etiquetant també l’Ajuntament (@AjuntamentPobla).

D’altra banda, l’Ajuntament també editarà i publicarà a les xarxes socials un vídeo recordatori de la tradició de la pagesia i la festa de Sant Isidre a La Pobla. El vídeo comptarà amb els comentaris i anècdotes dels millors experts en la matèria: els pagesos pobletans.