Es cancel·la el 40è Festival Internacional de Música Pau Casals

L’edició de l’any vinent commemorarà efemèrides tan importants com les visites de Pau Casals a Amèrica i el seu discurs a les Nacions Unides

Per . Actualitzat el

Amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19 i els efectes que tindrà en els propers mesos per les restriccions, que afectaran en l’organització de trasllats i allotjaments de músics i també en l’aforament del públic -tant en espais tancats com oberts-  s’ha pres la decisió de cancel·lar la 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals.

La decisió de la cancel·lació esdevé una gran tristesa per no poder fer tot allò que s’havia  preparat per aquesta edició tan especial per al nostre municipi i la seva relació amb el Mestre, emmarcat, a més, en l’any de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2020.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, lamenta haver de prendre aquesta decisió: “Ens sap greu pel públic habitual del Festival, tant del Vendrell com de la comarca, del país i també estrangers, i pels col·laboradors i patrocinadors, tant privats com públics, que sempre han donat suport a aquest esdeveniment musical de primer nivell internacional, però ara el que preval és la salut i hem de ser conseqüents”.

Tot i així, l’equip del Festival Internacional de música Pau Casals ja està treballant amb entusiasme perquè la 40a edició del 2021 continuï projectant amb força el Festival del Vendrell a nivell nacional i internacional.

L’any 2021 s’acompleixen els 120 anys del primer viatge de Pau Casals a Amèrica (1901), els 70 anys del concert a la Casa Blanca amb el president J.F. Kennedy (1961), i el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides (1971), i és per això que es proposarà el títol de “Pau Casals i Amèrica” per a la 40a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell.

Per aquest motiu, la programació musical prevista pel Festival Internacional de Música Pau Casals d’aquest any 2020, que portava per títol “Pau Casals i  el Vendrell” per explicar la relació del Mestre amb la seva vila nadiua -el seu paisatge sentimental, els elements simbòlics de la seva infantesa musical i l’estima per la seva terra, que el va acompanyar amb orgull durant tota la seva vida-, ha de ser posposada per al 2022.