Dow s’uneix als hospitals de Tarragona en la lluita contra la COVID-19

L’empresa ha fabricat i donat més de 50.000 m2 de film de polietilè per ser utilitzat en la producció de roba protectora

Per . Actualitzat el

L’equip de PackStudios del Complex Industrial de Dow a Tarragona ha fabricat i donat més de 50.000 metres quadrats de film de polietilè, per ser utilitzat en la producció de roba protectora, utilitzada com a equip de protecció personal, pels treballadors sanitaris de diversos hospitals de Tarragona.

A causa de la greu escassetat d’equips de protecció personal, aquest film ha estat concebut i usat per ajudar al personal mèdic a protegir-se a l’hora de tractar amb pacients amb COVID-19. D’aquesta manera, s’han enviat rotllos d’aquest material als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII, a Tarragona; Sant Joan, a Reus, i Pius, a Valls.

La col·laboració es va originar entre el Dr. Toni Castro, Director Mèdic de l’Hospital Sant Joan a Reus, i Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow a Tarragona i del Hub d’Operacions del Sud d’Europa. A més, aquesta col·laboració va comptar també amb la interacció de Joan Aregio, director adjunt de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. “Estem molt orgullosos per poder donar aquests equips de protecció a hospitals i professionals sanitaris. Aquesta iniciativa és una mostra del compromís local que adquireix Dow amb la societat i que, en aquesta ocasió, ha anat destinada a combatre la COVID-19”, afirma Ignasi Cañagueral.

Aquesta iniciativa no hauria estat possible sense la implicació de nombrosos voluntaris. En total, més de 150, que han treballat desinteressadament, dedicant aproximadament 4.250 hores del seu temps a cosir i segellar els films de plàstic fabricats per Dow. Així, els equips de voluntaris de Coworking, la Fundació Estela i altres persones voluntàries dels municipis propers a aquests hospitals, s’han encarregat de donar forma al plàstic perquè pugui usar-se com a protector d’un sol ús. A més, i mitjançant l’Hospital Joan XXIII, els voluntaris de Coworking han distribuït aquest plàstic a 14 centres de salut de Camp de Tarragona. Així mateix, els departaments de Protecció Civil dels diferents ajuntaments involucrats s’han assegurat que el material acabat hagi estat transportat degudament als centres de salut.

En paraules de Felip Vidiella, EMEA Sr. R&D Director del negoci de Dow Packaging & Specialty Plastics: “Quan vam saber de les necessitats dels hospitals, tot l’equip de Tarragona es va bolcar en fer possible aquesta col·laboració. Agraeixo profundament a PackStudios i, especialment, a les persones que van estar operant al Site, la motivació, professionalitat i esperit col·laboratiu, que han fet possible la fabricació del material que es necessitava en temps rècord. Gràcies a tots ells, hem pogut donar el nostre producte perquè sigui emprat en la protecció del personal sanitari davant d’aquesta pandèmia. La proximitat, el compromís i la col·laboració fan possibles accions com aquestes, que tan necessàries són en aquests moments”.

Un dels pilars de Dow diu que de la col·laboració neix la innovació i aquest és un clar exemple. El treball conjunt de Dow, voluntaris de Coworking, la Fundació Estela i també anònims, Protecció Civil i Hospitals de Tarragona, ha tingut com a fruit una iniciativa que ha contribuït a frenar l’expansió de la COVID a Tarragona.

A més d’aquesta col·laboració, Dow va tancar un acord amb l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, amb una aportació destinada a la compra de material tecnològic i de protecció per al personal sanitari. Aquesta donació va formar part del programa global que Dow està duent a terme per ajudar als diferents països del món en la seva lluita contra la COVID-19, col·laborant amb hospitals i organitzacions no lucratives locals que contribueixin a frenar l’avanç d’aquesta pandèmia. Així mateix, i de forma complementària, Dow es va sumar a les altres empreses membre de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) en una donació conjunta destinada a la compra d’equips de respiració i EPIs a hospitals de la demarcació de Tarragona.