L’Ajuntament tanca la Rambla Nova al trànsit de vehicles

És una mesura per facilitar la mobilitat de les persones durant el cap de setmana

Per . Actualitzat el

En el marc de les mesures d’alleujament del confinament que permeten fer passejades regulades per franges horàries segons les edats, l’Ajuntament de Tarragona introduirà millores per facilitar que el trànsit dels vianants durant el cap de setmana es faci respectant la distància social mínima de dos metres entre persones.

Es tancarà al trànsit de vehicles la Rambla Nova, des de la Font del Centenari fins al Balcó del Mediterrani, mantenint només oberta la circulació des del carrer Sant Francesc cap al carrer Unió. En aquest sentit, es recomana la circulació dels vianants per la dreta en el sentit de la marxa, respectant així els sentits de la marxa i la separació entre les persones. És a dir, que circulin per la meitat dreta de la Rambla en el sentit de la marxa.

A més, a causa de la limitada amplada de la vorera sota el Pont que accedeix al Serrallo pel carrer Pere Martell, es recomana la circulació dels vianants per la vorera de la dreta en el sentit de la marxa. L’objectiu és mantenir la distància de 2 metres entre persones i que no es trobin els que van en direcció contrària. Així, els que volen accedir al Serrallo o al Moll de Costa, ho han de fer per la vorera de la seva dreta i els que surten d’aquesta zona per incorporar-se al carrer Reial, ho han de fer per la vorera contrària, que és també la que correspon a la seva dreta en el sentit de la marxa.

La Guàrdia Urbana senyalitzarà aquestes mesures i demana la col·laboració de la ciutadania en el seu compliment. A més, farà controls a l’accés a les platges i control d’anades a segones residències.

Als espais portuaris de passeig i esport
D’altra banda, l’Autoritat Portuària de Tarragona també introduirà aquest cap de setmana millores en la mobilitat en els espais portuaris destinats al passeig i a la pràctica de l’esport

Al passeig Marítim, des de la rotonda Mestre Benaiges fins a la rotonda del Club Nàutic, el trànsit de vehicles romandrà restringit en horari de pràctica esportiva.

La mobilitat també canviarà en aquesta franja horària de la següent manera; els vianants que circulin en sentit Fortí de la Reina hauran d’emprar la vorera del costat mar; mentre que els vianants que circulin direcció el Port de Tarragona ho faran pel carril bici. Les bicicletes i els patinadors utilitzaran la calçada per la seva pràctica, en ambdós sentits.

La mobilitat a la Passarel·la del Port, en horari de pràctica esportiva, serà d’un únic sentit i en aquest cas només de baixada. Per tant, de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores, només es podrà fer servir la passarel·la per baixar.

Al Moll de Costa, caldrà que la gent utilitzi la part propera al mar per circular sentit el Port de Tarragona i la part interior per fer-ho direcció al Serrallo. Pel que fa a la mobilitat al barri del Serrallo, es tancarà al trànsit el carrer Trafalgar i se senyalitzarà els dos sentits de la marxa separats per evitar encreuaments, tant en horari esportiu com en els altres horaris. El costat mar per circular en sentit Port, i la part interior per circular en sentit riu Francolí.

Els passos per vianants pel Pont de la Petxina quedaran restringits en un sol sentit per evitar encreuaments. Per accedir al Port, es farà pel costat Serrallo, i per accedir a la ciutat, pel costat del refugi del Moll de Costa.

L’escullera romandrà oberta només durant l’horari de pràctica esportiva i només fins al Far de la Banya. Les persones que vulguin fer servir aquest espai durant l’horari activitat física, hauran de circular de la següent manera. En sentit del Far de la banya, els ciclistes i patinadors hauran d’emprar el carril de color vermell (carril bici) i les persones que es desplacin a peu o corrent, hauran de fer servir la calçada (carril fosc) mantenint-se al costat dret en el sentit de la marxa.

Per tornar del Far de la Banya, en sentit Port Esportiu, les persones que vagin caminant o corrent, hauran de fer servir la calçada (carril fosc) mantenint-se al costat dret en el sentit de la marxa. I els ciclistes i patinadors, hauran de fer servir el carril verd (costat de mar).

Podeu consultar els plànols de mobilitat en els espais portuaris destinats al passeig i a la pràctica de l’esport a: https://www.porttarragona.cat/ca/autoritat-portuaria-tarragona/comunicacio- premsa/notes-premsa/item/2408-el-port-de-tarragona-adopta-mesures-per- garantir-la-distancia-social-per-al-passeig-i-la-practica-esportiva