El consistori permetrà l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants sense cost

Tampoc es cobrarà el temps per l’ús d’ocupació de via pública en què han estat tancats per l’estat d’alarma

Per . Actualitzat el

Els efectes de la crisi sanitària per la covid-19 poden ser devastadors per als comerciants i restauradors d’Altafulla. Per això, des de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, s’ha tirat endavant, entre d’altres mesures, l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants sense cost. Des de l’11 de maig, quan s’iniciï la fase 1 de la desescalada i després de gairebé dos mesos tancats, els bars i restaurants del municipi podran obrir les seves terrasses, tot i que amb un 50% de l’aforament.

Per mitigar els efectes negatius dels restauradors arran de les necessàries mesures de distanciament social, l’Ajuntament ampliarà l’espai disponible per a les terrasses de bars i restaurants, en tots aquells casos en què sigui possible fer-ho, sense cobrar-los. Per tant, aquells bars i restaurants que ampliïn la seva terrassa fins al doble de metres, no els repercutirà en la taxa i continuaran pagant el mateix que fins ara.

A més, tampoc es cobrarà el temps per l’ús d’ocupació de via pública en què han estat tancats per l’Estat d’alarma. Així ho ha aprovat el Ple extraordinari celebrat aquest matí en què es va incloure “l’ocupació de la via pública per part del sector de la restauració i del comerç fins que les fases del desconfinament de la covid-19 permetin un ús habitual” en el llistat d’activitats d’interès general o d’utilitat pública.

La regidora de Comerç, Natalia Sanz, ha recordat la importància de recuperar la “normalitat social” als carrers i les places: “Tenim ganes de sortir, de retrobar-nos amb la família i amb els amics, però ho hem de fer amb seguretat i amb responsabilitat. Si les terrasses tenen més espai per poder oferir als seus clients, també ens assegurem que es mantingui aquesta necessària distància social al mateix temps que ajudem a la recuperació de l’activitat econòmica”, ha sentenciat.