L’Ajuntament redueix la càrrega fiscal a la població

El consistori ha activat diverses mesures econòmiques

Per . Actualitzat el

Davant la delicada situació econòmica en què es troben molts ciutadans, a causa de la crisi de la covid-19, l’Ajuntament del Morell s’ha posat al costat de la població per tal de reduir-li la càrrega fiscal i facilitar al màxim el pagament de taxes i impostos. “Hi ha persones i famílies a les quals aquesta pandèmia els ha afectat de ple”, exposa l’alcalde i també regidor d’Hisenda del consistori, Eloi Calbet, “i la nostra obligació és donar-los suport i ajudar-los en la mesura del possible”.

En aquest sentit, s’ha acordat modificar el calendari del contribuent en alguns tributs municipals, com són l’impost de béns immobles (IBI) i el de vehicles. D’una banda, la finalització del termini de pagament de l’IBI, que era el 30 de juny, serà finalment el 31 d’octubre i, a més, s’aplicarà un fraccionament automàtic pels domiciliats en dos pagaments del 50%: un el 17 agost i l’altre el 15 d’octubre. D’altra banda, s’ajorna també el termini de pagament de l’impost de vehicles, que serà del 31 de juliol al 30 de setembre.

A aquestes iniciatives, s’hi suma la reducció del 50% del cànon de l’aigua per als mesos d’abril i maig.

A més, i prèvia sol·licitud a l’Ajuntament, s’ofereix la possibilitat de fraccionar tots els tributs.

Accions des del primer dia

Entre les primeres mesures que es van adoptar, un cop decretat l’estat d’alarma, va ser la paralització i ajornament de tots els cobraments de taxes i impostos, fins a nou avís. És a dir, no es condonen els impostos, però s’ajornen per a poder pagar-los més endavant. “És el cas de l’aigua, la brossa o el clavegueram, per exemple, dels quals encara no hem girat el primer trimestre de l’any”, detalla Calbet. A més, “s’han aturat els procediments de constrenyiment mentre duri l’estat d’alarma, de manera que, en cas de no abonar un tribut, no s’apliquen recàrrecs ni es realitzen talls de subministrament”, continua l’alcalde.

També les exempcions de pagament i/o reduccions tributàries proporcionals als períodes de tancament dels diferents serveis municipals, com són el Pavelló Municipal, Centre Cultural i Teatre Auditori, Centre de Serveis per a la Gent Gran, Llar d’infants municipal i l’Escola de música municipal.