S’amplien les desinfeccions a les dependències municipals

Es fa com a mesura de prevenció prèvia al retorn esglaonat del personal de l’Ajuntament

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Torredembarra ha decidit ampliar el servei de desinfecció periòdica dels edificis municipals que es du a terme per part d’una empresa especialitzada, tant pel que fa al temps de durada en què es prestarà aquest servei com pel que fa a edificis. El 22 de març es va iniciar aquest tipus de desinfecció a la Recepció de l’Ajuntament i Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), comissaria de la Policia Local i aparcament soterrani dels Filadors. Ara s’hi ha sumat una desinfecció general de l’edifici del Castell que va tenir lloc dissabte passat previ al retorn esglaonat del personal de l’Ajuntament.

Les tasques de desinfecció es duen a terme a través d’una empresa especialitzada del sector (SAHICASA), que està registrada i autoritzada per a aquestes feines. La desinfecció es realitza per nebulització aèria i polvorització de superfícies per a l’eliminació de virus, bacteris i fongs. Els productes utilitzats són eficaços per coronaviridae que és la família de virus a la qual pertany la COVID-19, tal com indiquen els assajos d’eficàcia realitzats pel fabricant i exigits per l’administració sanitària per al seu registre oficial.

Tots aquests tractaments s’han de dur a terme durant un mínim de cinc setmanes més, un servei complet cada 15 dies, fins arribar a finals de juny, inicialment. A més, el servei de neteja municipal du a terme diàriament desinfeccions de manteniment amb aigua amb lleixiu.

Cal recordar que atesa la presència continuada de personal de l’Ajuntament en les oficines de l’OAC, de la Policia Local, i de l’aparcament municipal de Filadors ja es va fer imprescindible al mes de març poder disposar d’un servei que dugués a terme desinfeccions periòdiques dels espais amb un producte amb una eficàcia superior a les neteges recomanades amb lleixiu, facilitant així el seu treball presencial durant el temps que duri la situació d’estat d’alarma
provocada per la COVID-19, i als efectes de preservar al màxim la seva salut i contribuir decididament a contenir el risc de contagi, tal com recomanen les autoritats.