Salut proposa que el Camp de Tarragona passi a fase 1

Juntament amb les Terres de l’Ebre i Alt Pirineu-Aran són les úniques regions sanitàries que contempla el Govern

Per . Actualitzat el

El departament de Salut proposa al govern espanyol que dilluns només les regions sanitàries del Camp de Tarragona,les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran passin a la fase 1 de desconfinament. La voluntat de l’executiu català és que les sis regions sanitàries restants continuin en la mateixa situació pel «risc de rebrot és més alt en aquestes zones».

Recordem que la fase 1 de desconfinament permet trobades de deu persones, com a màxim, mantenint una distància de seguretat de dos metres entre persones obligatòria i la recomanació d’ús de mascareta i desinfecció de mans.

També podran obrir els locals de menys de 400 metres quadrats que no es trobin en centres comercials i, en cas de trobar-s’hi, que tinguin accés directe o independent des de l’exterior. Es fixarà un aforament del 30% per establiment i planta. S’haurà de mantenir una distància interpersonal de dos metres entre persones i, en cas de locals petits, es permetrà tan sols un client a la vegada.

A banda, els ajuntaments poden autoritzar la reobertura de mercats a l’aire lliure o de venda no sedentària, amb prioritat als de productes alimentaris i de primera necessitat, sense manipulació per part dels consumidors, amb un 25% de llocs habituals i un 30% de l’aforament.

També limita a dues les persones que poden compartir vehicle, excepte en el cas que es comparteixi residència.

Les vetlles estaran permeses en instal·lacions públiques i privades. Aforament màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i deu en espais tancats. En els enterraments, l’aforament màxim serà de 15 persones, entre familiars i persones properes, a més del mossèn o ministre de culte.