Recuperada mitja tona de queviures dels menjadors escolars per atendre necessitats alimentàries urgents

S’han destinat a la iniciativa de la restauració local per cuinar per a famílies en dificultats a causa de la CCOVID-19

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha recuperat prop de mitja tona de queviures dels menjadors escolars del municipi, que es destinaran a atendre necessitats alimentàries urgents. El tancament sobtat dels centres educatius, el passat 13 de març, va deixar un important volum d’aliments als rebosts i congeladors, als quals s’ha donat sortida des de fa uns dies en la preparació d’àpats per a persones i famílies necessitades.

“No s’ha pogut aprofitar una petita part de producte fresc, que s’havia fet malbé perquè la premura del tancament va impedir retirar-lo. Però la major part eren productes conservats o congelats que es poden fer servir”, explica la tinent d’alcalde d’Ensenyament, Lluïsa Lastra.

El material s’ha recuperat de les escoles Santa Creu, el Castell, Mossèn Cinto Verdaguer i la Ginesta. L’Ajuntament vol agrair les donacions de les empreses 7 i tria i la Cuineta, així com l’AMPA de l’Escola la Ginesta, que gestionen els diferents menjadors escolars.

Els aliments recuperats s’han destinat, en concret, a la iniciativa promoguda des del sector de la gastronomia local, per cuinar per a famílies en dificultats en la present situació. És un suport alimentari més, saludable i equilibrat, que els serveis socials municipals gestionen entre els seus usuaris.

La iniciativa és del restaurant Petit Duval, que la va posar en marxa, fa dues setmanes, amb la seva cuina i amb les existències d’aliments que tenia quan es van tancar els establiments de restauració. Compten amb la col·laboració d’altres establiments. A data d’avui, s’elaboren 46 àpats diaris.