S’ajorna l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

El veredicte es farà públic el 13 de juny

Per . Actualitzat el

Com ja és habitual en el calendari cultural de la ciutat de Tarragona, el mes de maig ens portava la novetat dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, en un acte que tenia lloc al Teatre Metropol i que, a més de donar a conèixer els tres guanyadors de cadascun dels premis, constituïa un acte rellevant en sí mateix, generalment de producció pròpia, que servia per celebrar alguna efemèride.

Atesa la situació sanitària que estem travessant, l’Ajuntament de Tarragona ha decidit ajornar els premis, que en un principi s’havien de fer el 16 de maig. De tota manera i per tal de no perjudicar les previsions tant dels participants com de les editorials, el veredicte dels guanyadors es farà públic el dissabte 13 de juny pels mitjans que ja es comunicaran oportunament.

En els darrers anys, la gala dels Premis Literaris ha servit per commemorar els 80 anys d’Olga Xirinacs (2016), el cinquantenari de la mort de Joan Antònio i Guàrdias (2017), el centenari de Maria Aurèlia Capmany (2018) i els 80 anys de l’exili republicà, que va comportar la marxa d’autors com Antoni Rovira i Virgili, Domènec Guansé o Artur Bladé Desumvila (2019). Enguany, l’acte estava anunciat per al 16 de maig i estava previst dedicar-lo a commemorar les vint edicions que ja portem del Premi de traducció, que han constituït una aportació molt singular a les lletres catalanes.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els convoquen l’Ajuntament de Tarragona, a través de la Casa de les Lletres, junt amb Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Aquesta d’enguany és la trentena edició. Actualment es convoquen tres premis: el de novel·la Pin i Soler, dotat amb 21.000 € i que publica Angle editorial; el de traducció Vidal Alcover, dotat amb 12.000 € i que publica edicions de 1984, i el de narrativa breu Tinet, dotat amb 1.000 € i que publica Cossetània edicions. En l’edició d’enguany s’hi han presentat 378 obres.