Granados es compromet a donar suport al teixit empresarial

L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) reclama al Govern espanyol un pla especial de protecció

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del gerent del Patronat Municipal de Turisme i altres tècnics de l’entitat ha mantingut una reunió amb empresaris i representants d’entitats turístiques, en què els ha presentat el seguit de propostes i mesures que l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) ha lliurat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

L’alcalde els ha dit que davant la crisi socioeconòmica en què ja estem immersos, “des de l’Administració local, estem disposats a donar suport i ajudar a mantenir el teixit empresarial de Salou en tot allò que sigui possible, per evitar, també, la destrucció de llocs de treball”.

En aquest sentit, l’alcalde afegia que “instem les administracions superiors competents per tal que atenguin les demandes i necessitats dels diversos sectors econòmics i sectors de la societat, davant d’aquesta situació d’emergència que ens afecta a tots”.

En aquesta línia, l’alcalde ha explicat als representats d’empreses i entitats turístiques de Salou que “que des de l’Aliança de Municipis Turístics s’ha fet arribar a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme un document consensuat de totes les destinacions que en formem part, amb 7 àrees de mesures que resumeixen les accions a planificar i desenvolupar pel govern de l’Estat, amb la creació d’un Pla Especial de Protecció del Sector Turístic”. Un pla, deia l’alcalde, “que requereix de la implicació i col·laboració de totes les administracions, sectors públic i privat, agents socials, sindicats i patronals, perquè, entre altres aspectes, es toquen mesures fiscals, laborals i financeres” per a la reactivació de l’economia turística, “fent especial menció tant a dotar de liquidesa les empreses i reduir càrregues tributàries; com a impulsar sistemes de protecció social i laboral”.

El pla presentat al Ministeri, que també serà presentat a la Generalitat, fa especial esment a una pròrroga dels ERTES amb bonificació de quotes a la seguretat social; protecció pels treballadors i autònoms discontinus del sector turístic; a generar incentius fiscals dirigits a les empreses i autònoms per mantenir els llocs de treball; la creació d’un pla específic que contingui mesures d’exempció, bonificació i ajornament de tota classe d’impostos i pagaments per evitar acudir al préstec; i, sobretot, que l’Estat permeti l’ús de la totalitat del superàvit del 2019 sense limitacions i el romanent acumulat en els darrers anys per tal de fer front a qualsevol despesa o inversió necessària en la situació actual, com ara plans d’ocupació, promoció, suport a les petites i mitjanes empreses, als autònoms i sector turístic, en general.

L’alcalde també manifestava la decisió presa pel govern de reestructurar el pressupost municipal segons les necessitats derivades de la crisi, de tal forma que “es creiï un fons de contingència on es prioritzi destinar els recursos a atendre l’emergència social i econòmica, i a donar suport i solució a aquells aspectes que afectin a la vida de les persones i a la supervivència del nostre teixit econòmic”.

Per altra banda, l’alcalde assenyalava la necessitat de “garantir una destinació segura”, i afegia que “plegats hem de treballar en aquesta línia de poder protegir la seguretat i la salut de les persones a la nostra destinació i instal·lacions, si bé, de moment, podem assegurar que des de l’Ajuntament ens hem esforçat molt en controlar aquelles situacions de risc que comportessin cadenes de transmissió, i el resultat és que avui Salou és una destinació segura que té un índex de contagis per sota de la mitjana de la província i de Catalunya”.

A la reunió hi han assistit, entre d’altres, el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol; David Batalla, secretari de la FEHT i vicepresident de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; Òscar Pitarch, representant de PortAventura World; Quim Cristià, vicepresident de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre; José Luis Túnez, president de l’Associació d’Agències de Viatge receptives de la Costa Daurada; i Xavier Blasi, representant de l’Associació de Càmpings Costa Daurada i Terres de l’Ebre.