Campanya especial de donació de sang el dia 7 de maig

La donació tindrà lloc al Casal Municipal de 16,30 a 20,30 h i cal reservar hora

Per . Actualitzat el

Torredembarra acull una campanya especial de donació de sang el pròxim dijous 7 de maig al Casal Municipal. Per donar, cal reservar hora a donarsang.gencat.cat ja que amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang.

Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Torredembarra s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Dijous 7 de maig, el Casal Municipal comptarà amb un espai de donació, de 16.30 a 20.30 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.