L’Àrea de Cooperació ofereix seguir el microcicle ‘Síria, 9 anys de crisi humanitària’ en línia

Per . Actualitzat el

El proper dimecres 6 de maig s’inicia el nou microcicle de Cooperació en línia, dins la programació ja prevista del Departament, que presenta Síria, 9 anys de crisi humanitària. La finalitat és apropar-se i fomentar la reflexió sobre la situació que està patint la població siriana i la crisi que afecta a les persones refugiades.

 

Aquest cicle tindrà una durada de tres dies i presentarà, a través de la web de Cooperaciói les seves xarxes socials, diferents continguts sobre el conflicte sirià, la crisi humanitària i com afecta l’actual pandèmia. També es recomanaran recursos relacionats amb la temàtica, com exposicions, documentals i llibres, entre els quals es destaquen dues exposicionsSíria: El camí de l’exili i Síria: La paraula de l’exili del fotoperiodista tarragoní David González i el documental Balam, realitzat en col·laboració amb el periodista Francisco RichartBarbeira.

 

Pel que fa al dia a dia, el dimecres s’oferirà una introducció al conflicte sirià i la situació actual de desplaçats i refugiats. El segon dia estarà dedicat a l’accés a l’ajuda humanitària i es publicarà un article de Marina Vidal, que va format part de la resposta humanitària per garantir l’accés a serveis bàsics de salut a Síria. Per acabar, tindrem informació d’ACNUR sobre la situació de les persones que tornen a Síria i l’afectació de la pandèmia del coronavirus.

 

Cada dia es faran propostes audiovisuals i de lectura que permetran endinsar-se en les històries viscudes per milions de persones i transmetre la seva experiència. D’aquesta manera, es pretén  donar a conèixer les desigualtats i les vulneracions de drets humans que existeixen i promoure el pensament crític per avançar cap a la cultura de pau i acabar amb les desigualtats.

 

El microcicle es podrà seguir a:

Web: https://www.tarragona.cat/cooperacio

twitter: @cooperacio_tgn

Facebook:@cooperaciotarragona

Instagram: cooperacio_tarragona

YouTube: Cooperació Tarragona