La Policia Local engega un dispositiu especial pel pont de maig

Hi haurà controls policials a les entrades i sortides del municipi

Per . Actualitzat el

A partir d’aquesta tarda la Policia Local de Roda de Berà posarà en marxa un dispositiu especial per controlar que tothom compleix les mesures de confinament i per evitar desplaçaments no permesos, com és el cas de les segones residències, aprofitant el pont del Primer de maig i el bon temps.

Es faran controls fixos i mòbils a les entrades i les sortides del municipi, i es demanarà el carnet d’identitat per verificar el domicili habitual del conductor. Si aquest no fos a Roda de Berà s’aixecarà acta de denúncia i s’obligarà el conductor a donar la volta.

A l’autorització dels infants per sortir a passejar durant una hora, un cop al dia, i acompanyats per un adult, se suma aquest cap de setmana, a partir del pròxim dissabte, el permís dels adults per sortir a fer exercici de forma individual o a passejar.

A l’espera de conèixer més detalls per part del Govern de l’Estat, el cap de la Policia Local ha demanat responsabilitat i que tothom mantingui les mesures de distanciament social per evitar la propagació del virus. En aquest sentit, la Policia Local i Protecció Civil duran a terme controls aleatoris tant al nucli urbà com a la zona costanera, per assegurar que tothom compleixi amb la distància de seguretat durant les seves sortides.

 

 

294 denúncies imposades

 

Des de l’inici de l’estat d’alarma, i fins l’últim recompte oficial a començaments d’aquesta setmana, la Policia Local ha fet un total de 350 controls, fixos i mòbils, en els quals ha identificat 3.026 persones, dels quals 2.238 circulaven amb el seu vehicle i 788 eren vianants. De totes elles, 294 persones van ser denunciades, 117 de les quals eren de Roda de Berà, i 177 de les denúncies van ser a persones que no tenien el seu domicili habitual al municipi.

 

Des del cos policial es continua apel·lant a la responsabilitat dels rodencs i rodenques, tot i que es posa de manifest el comportament exemplar de la majoria dels veïns i veïnes, que han fet cas des d’un principi de les indicacions i han respectat les restriccions de l’estat d’alarma.