Els veïns es bolquen en les iniciatives solidàries engegades al municipi

S’han recollit 720 euros a través del repte esportiu del poble que
està en marxa a les xarxes

Per . Actualitzat el

La situació generada per l’expansió de la pandèmia Covid-19, amb el necessari confinament de la població i el sorgiment de necessitats especials entre determinats grups poblacionals, ha provocat també reaccions i iniciatives molt positives arreu del territori, on són constants les mostres de solidaritat entre particulars i, també, de suport als col·lectius que, dia a dia, s’enfronten a aquest virus. En aquest marc, a Perafort i Puigdelfí han sorgit diverses iniciatives solidàries, les quals tenen l’objectiu de col·laborar i ajudar amb aquelles persones més afectades per aquesta crisi sanitària. D’una banda, l’Ajuntament del municipi, amb la col·laboració del Racó de Sònia i del Futbol Club Perafort, varen iniciar la campanya ‘Perafort i Puigdelfí solidaris. Mou-te! Ajuda’t i ajuda als afectats pel coronavirus!’, que a hores d’ara, porta recollits 720 € en donacions fetes pels habitants del poble. Els diners recaptats seran destinats a la compra de material mèdic per a la lluita contra el Covid-19, ajudant així tant els professionals sanitaris com aquelles persones que, malauradament, han estat contagiades per aquest virus. Aquesta iniciativa, que es va posar en funcionament el passat 5 d’abril, s’està duent a terme a través de les xarxes socials i consisteix en un repte esportiu. Així doncs, els participants cal que es gravin fent una pràctica esportiva, la que cadascú triï, per després pujar el vídeo a les xarxes socials i fer una aportació econòmica al número de compte del FC Perafort: ES73 2100 0669 2101 0087 3884. A més, cada participant ha de reptar dues persones més a completar aquesta iniciativa, si bé qualsevol persona pot dur-la a terme encara que no hagi estat reptat per algú altre. Així mateix, també s’accepten aportacions econòmiques voluntàries, sense necessitat de penjar vídeos realitzant activitat física. Davant l’èxit que ha assolit aquesta campanya, els seus impulsors han decidit mantenir-la activa fins al 9 de maig. D’altra banda, a Perafort i Puigdelfí també hi ha activa una altra iniciativa, com és la recollida solidària d’aliments en favor de les persones necessitades. Aquesta campanya està igualment activa fins al 9 de maig i convida tots els habitants de Perafort i Puigdelfí a lliurar aliments bàsics. Els punts de recollida habilitats són el Casal de Puigdelfí (de 10 a 11h), el supermercat Coviran i Cal Martí.

A més de l’elevada col·laboració veïnal, l’Ajuntament també hi ha fet la seva aportació, tot aportant-hi la llet infantil que hi havia a l’Escola Bressol Mar Blava. Aquests i la resta d’aliments recollits estan sent lliurats a Càritas Interparroquial dels Pallaresos. De fet, fins ara ja s’han dut a terme dos lliuraments, que en seran més atès que aquesta campanya solidària ha estat ampliada fins al 9 d’abril.