L’Ajuntament redueix la potència elèctrica en equipaments municipals per estalviar costos

La mesura permetrà pagar uns 17.000 euros mensuals menys

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona reduirà la potència elèctrica contractada en 84 centres municipals, un fet que permetrà estalviar com a mínim 17.000 euros mensuals.

L’Ajuntament ha tramitat amb la companyia elèctrica aquesta disminució a causa del confinament per la pandèmia de la COVID-19, ja que hi ha molts equipaments que estan tancats i es tracta d’estalviar costos econòmics i energètics.

El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que “és un estalvi en la factura que podrem destinar a altres necessitats. Aquesta reducció és una mesura d’eficiència i sostenibilitat que haurien d’emprendre totes les administracions públiques que han apostat pel teletreball per lluitar contra la COVID-19.”

En 77 centres, com són les escoles, els centres cívics, les llars de jubilats, les llars d’infants i els camps de futbol, entre altres, es rebaixarà la potencia contractada un 80%, i en 7 es disminuirà la potencia contractada al 50 per cent perquè hi ha activitats laboral o maquinària sensible, com són algunes oficines municipals.

Aquesta mesura s’aplicarà mentre duri el període de confinament i de teletreball, després es retornarà a la potencia contractada anteriorment.

El conseller de Territori, Xavi Puig, també ha explicat que “aquest estalvi fix de 17.000€ mensuals, s’acompanyarà de la reducció en el consum elèctric, que podria significar més de 50.000€ menys de despesa cada mes”.