L’Ajuntament reprèn les obres públiques

Continuen les que va quedar aturades i comencen les que s’havien d’iniciar i van quedar ajornades

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell reprèn aquesta setmana les obres públiques, un pas més cap a la normalització; a partir d’aquesta setmana continuaran els treballs que van quedar aturats al principi de l’emergència sanitària i s’iniciaran els que haurien d’haver començat durant aquest temps.

Les obres hauran de fer-se en les condicions de seguretat que han estat establertes per les autoritats sanitàries, per prevenir contagis. És més, aquesta represa estarà condicionada en tot moment a l’evolució de la situació.

Les obres que van quedar aturades el 14 de març van ser les de la vorera nord del passeig marítim de Segur i les del nou enllumenat del Castell de la Santa Creu de Calafell. En aquell moment, es van prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat de la zona de treball davant una pausa prolongada. A partir d’aquesta setmana, s’hi tornarà a treballar, tot i que els primers dies s’hauran de dedicar a restablir les condicions originals.

Les obres que s’iniciaran des del començament són la construcció del gimnàs del nucli antic, la museïtzació de l’entorn del Castell i la museïtzació de la Casa Museu Carlos Barral.

L’Ajuntament, segons ha avançat l’alcalde, Ramon Ferré, aixecarà en breu la suspensió de tràmits legals per poder contractar el crèdit de 4,5 milions d’euros, previst en el pressupost municipal d’enguany per finançar inversions. Durant les setmanes de confinament i teletreball, s’han pogut aprovar diversos projectes que, amb els diners resolts, es podren treure a licitació. També està molt avançada la redacció d’altres projectes.

Algunes d’aquestes actuacions, ja aprovades o en fase de redacció, són les següents:

–la remodelació dels habitatges que té l’Ajuntament al carrer Cosme Mainé i a les antigues cases de mestres per convertir-los en habitatges socials.

–la pista d’atletisme al Parc del Vilarenc.

–la remodelació del carrer Jesús, de la plaça de Cal Cubano a l’avinguda Vinya Llarga.

–la remodelació dels carrers Baixador i Rodríguez Pita.

–el centre cívic de Valldemar.