Granados demana responsabilitat en les sortides de la població infantil

El batlle alerta que «no podem abaixar la guàrdia i hem de seguir les normes, per continuar protegint-nos»

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Salou, a través de l’alcalde, Pere Granados, ha fet un ban informatiu pel qual demana responsabilitat a les famílies del municipi davant la sortida de la població infantil menor de 14 anys al carrer, durant la crisi sanitària de la COVID-19.

Així, després de setmanes tancats a casa, els infants de fins a 13 anys ja poden sortir a la via pública. En aquest sentit, fins ara, destaca el batlle, “hem pogut fer front al coronavirus i hem avançat molt”. I, per això, segons ell, “és molt important que aquesta sortida la fem amb les condicions i normes que estableix l’Ordre de Sanitat SND/370/2020, de 25 d’abril, per tal de protegir-nos nosaltres i els altres”.

Davant la nova situació en què el públic infantil ja pot sortir, el mandatari assenyala la importància de mantenir, sempre, la distància de protecció de 2 metres amb les altres persones; evitar tocar res del carrer, sense guants; i rentar-se les mans abans i després de fer la passejada.

El ban signat per l’alcalde informa que poden sortir de casa i passejar a peu els nens i les nenes menors de 14 anys que vagin, sempre, acompanyats d’un sol adult, que podrà ser el pare, la mare, un altre familiar o germà / germana, majors de 18 anys, que convisquin a casa; o bé una persona que en tingui cura i estigui al seu càrrec, amb autorització dels pares.

Cal dir que, com a màxim, es pot sortir en un grup format per 3 infants, companyats d’un adult.

Altres condicions relatives a la sortida dels menors són que: poden caminar, córrer i jugar, mantenint, sempre, la distància de seguretat de 2 metres amb les altres persones i haurien d’evitar portar joguines.

Així mateix, la sortida queda limitada a 1 hora al dia, entre les 9 h i les 21 h; i es pot fer per qualsevol via o espai públic, inclosa la platja, sempre respectant, però, el límit màxim permès d’1 quilòmetre de distància des de casa.

Cal dir que a la platja no és permès el bany, ni prendre el sol, ni passejar els gossos, així com tampoc no es permet accedir als parcs infantils, ni pujar als tobogans, gronxadors o altres jocs i elements lúdics.

Una altra recomanació és que les sortides es realitzin en les franges horàries següents: entre les 11 i les 13 hores, per als menors d’edat, fins als 6 anys; i entre les 16 i les 18 hores, pels de 6 anys o més.

La mascareta i els guants són recomanables com a mesura de protecció, tret els infants, de 0 a 3 anys. Tanmateix, no és gens recomanable menjar o beure al carrer i tampoc entrar a les botigues.

No és permès anar a veure familiars ni apropar-se a menys de dos metres i abraçar els amics i les amigues en cas de trobar-se al carrer.