«De balcó a balcó», una iniciativa per alegrar el confinament

VÍDEO | El veí de SPiSP Gerard Martí recrea el Seguici festiu, la Setmana Santa o Sant Jordi des del balcó de casa seva

Per . Actualitzat el

En Gerard Martí, un jove que viu al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, ha revolucionat el veïnat amb les seves recreacions “voladores” de diferents esdeveniments i festivitats que han tingut lloc durant el confinament. Una iniciativa que ha batejat amb el nom de “De balcó a balcó”.

Amb l’ajuda del seu germà, el seu pare i un amic, que tot just viu davant seu, han ideat un sistema de cordes per fer passar d’un edifici a l’altre figures que representen diferents elements del Seguici festiu tarragoní, com l’àliga, els gegants i els nanos o un pilar dels Xiquets de Tarragona, però també d’esdeveniments que han tingut lloc durant aquest temps com la Setmana Santa -amb una processó o una mona de Pasqua-, Sant Jordi -amb un llibre i roses per a tots els balcons- fins a un homenatge a les víctimes de la COVID-19.

“Tot això és un treball d’equip… jo vaig tenir la idea de tirar una corda fins al balcó del meu amic, que viu davant, però després van venir les idees del meu pare per reforçar la corda perquè aguantés més pes, després el pare del meu amic va suggerir penjar elements relacionats amb Tarragona i així va anar creixent aquesta aventura, afirma en Gerard. “Tot surt del meu balcó, però hi treballem molta gent perquè el millor de tot és que aquesta idea ha involucrat molts veïns del barri que, des que vam començar, col·laboren el la construcció dels ninos: buscar el material, pintar-los, construir-los, etc.”, assegura en Gerard.

Tots els vídeos de les recreacions es poden veure al perfil d’Instagram @stif_gerard