L’alcalde de Salou reivindica la col·laboració i la suma d’esforços per evitar la destrucció del teixit comercial i de l’activitat turística del municipi

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Màiquez, ha mantingut una reunió amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, acompanyada del director del Gabinet d’Estudis de la Cambra.

La reunió ha servit per tenir un canvi d’impressions sobre la situació del sector comercial, arran dels efectes que està tenint la crisi sanitària sobre l’economia i sobre el comerç, en concret.

L’alcalde Granados ha dit que l’aposta més responsable, ara, per reactivar l’economia i evitar la destrucció de llocs de feina i d’empreses passa “pel treball conjunt i solidari de tots, si volem superar la crisi”; en referència a l’esforç que es demana a les administracions superiors, governs de l’Estat i de la Generalitat, mitjançant l’aplicació de mesures i ajuts a les empreses i autònoms, per garantir la seva liquidesa, que ajudin a evitar el seu enfonsament i, alhora, a mantenir i reactivar la seva activitat; perquè, segons el batlle, “tots hem d’assumir la nostra responsabilitat, si volem superar aquesta crisi socioeconòmica que ha provocat l’estat d’emergència sanitària”.

Granados ha insistit en la idea que “sense mobilitat segura, no hi haurà reactivació de l’economia turística”, i, per això, es referia a l’eficàcia “de testar la població, per garantir desplaçaments sense risc de propagació i de contagi; i permetria la reincorporació paulatina de molta gent a la normalitat”.

Per la seva banda, la presidenta de la Cambra, Laura Roigé, ha remarcat que “davant d’aquesta nova situació es presenta un nou escenari que obliga a readaptar projectes de dinamització per mantenir i no deixar caure el teixit comercial”. En aquest sentit, ha comunicat que la Cambra disposa d’un recent estudi sobre l’experiència de compra del comerç local de Salou, amb un recull de propostes estratègiques que pot servir per reenfocar i planificar el futur d’aquest sector, comptant amb la seva implicació.

En aquest sentit, s’ha posat en valor la creació d’Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU), i han coincidit en treballar aquesta línia, conjuntament, per tenir, ja, propostes avançades, un cop s’aprovi la llei que les ha de regular.