Els habitants de La Pobla reben el llibre i la rosa

Vigilants municipal, Brigada i voluntaris de Protecció Civil han estat els encarregats de realitzar el lliurament porta a porta

Per . Actualitzat el

Malgrat la situació d’excepcionalitat que travessa el conjunt de la societat,

La Pobla de Mafumet ha trobat la manera de superar els obstacles derivats del confinament per permetre que els seus habitants puguin celebrar la Diada de Sant Jordi. Tot i que de forma atípica i sense sortir al carrer, el conjunt dels residents al municipi pobletà han rebut la seva rosa i el seu llibre.

L’Ajuntament, a través de la Brigada i Vigilants municipals i dels voluntaris de Protecció Civil, han recorregut els carrers del poble amb una furgoneta carregada de llibres, roses i música. Aquesta servia als pobletans per conèixer si el vehicle es trobava a prop de casa seva i, així, tenir clar en quin moment havien de sortir al seu portal per recollir els obsequis municipals.

En aquest sentit, el consistori va comunicar als veïns i veïnes el mecanisme de lliurament de la rosa i el llibre, així com un seguit de mesures de prevenció, consistents en baixar de manera ordenada i mantenint la distància de seguretat -en el cas d’habitatges plurifamiliars-, a més de fer servir en tot moment els elements bàsics de protecció individual, com són la mascareta i els guants.

Així, un a un els pobletans han rebut la rosa i un paquet format per un punt de llibre i els dos darrers llibres d’interès local que ha editat l’Ajuntament: “De La Pobla bon recer! Decennals 2010-2020”, un volum que repassa les dues darreres festes Decennals viscudes pel municipi, a partir d’un ampli reportatge gràfic; i la reedició de l’obra “Breu història. Mare de Déu del Lledó”, originalment editat el 2002 i que ara, amb motiu de les Decennals que el municipi celebra enguany, torna a ser editat per oferir als pobletans dos volums de col·leccionista i per al record.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda pels veïns i veïnes, que han agraït l’esforç de tot el personal que ha fet possible que, un Sant Jordi més, tothom tingui la rosa i el llibre per, encara que sigui de manera alterada a causa del confinament, poder gaudir de la Diada.