La Pobla celebra Sant Jordi encetant un certamen de relats breus

L’Ajuntament ha substituït la tradicional Setmana Cultural per un seguit de propostes on-line, destinades a fomentar el lleure actiu durant el confinament

Per . Actualitzat el

Amb la voluntat de combatre la monotonia associada al confinament, així com d’oferir propostes de lleure per a tota la família, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet està treballant en la programació d’activitats de caire cultural. Ho fa a través dels perfils municipals a les principals xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube), així com també a través de l’app femPobla.

Entre les mesures impulsades destaca la creació del primer Certamen de relats breus. Aquesta iniciativa, impulsada per la Biblioteca municipal i que neix amb voluntat de trobar continuïtat en el temps, celebrarà la seva primera edició tot aprofitant el confinament de la població.

Per tal de fomentar la participació, l’organització ha establert tres categories, de manera que qualsevol persona empadronada al municipi i amb un mínim de 7 anys d’edat, podrà participar-hi. Les categories incloses en aquest primer Certamen de relats breus són: infantil, per a joves escriptors de 7 a 12 anys; juvenil, de 13 a 17 anys; i adults, per als majors d’edat.

En la categoria infantil, els relats hauran de tenir una extensió d’entre 1 i 2 fulls DIN A4, mentre que en les categories juvenil i adulta, l’extensió sol·licitada és de 3 a 5 fulls. En tots els casos, els relats hauran de ser lliurats en tipografia Arial, grandària 12, a doble espai i a una sola cara, i podran ser redactats en català o castellà.

El certamen literari premiarà els millors relats, segons el criteri d’un jurat que serà especialment creat per a l’ocasió. Els relats guanyadors seran donats a conèixer durant la Festa Major de Sant Joan, si bé el termini per al lliurament de les propostes finalitzarà el proper 15 de maig.

Els interessats a participar-hi han de lliurar els seus relats en un sobre tancat, a l’exterior del qual constarà el lema o pseudònim de l’autor. A l’interior del sobre hi haurà el relat i un altre sobre, que contindrà les dades personals del participant (nom i cognoms, DNI, adreça, edat, telèfon de contacte, títol de l’obra i pseudònim utilitzat). El sobre, degudament tancat, haurà de ser dipositat a la bústia de devolució de llibres de la Biblioteca municipal, ubicada al Casal Cultural.

 

Amb tot i per evitar el risc de contraure el Covid-19, els participants del Certamen de relats breus de La Pobla també podran lliurar els seus relats als vigilants municipals i/o als voluntaris de Protecció Civil, els quals dipositaran els sobres a la bústia de la Biblioteca.