Iniciativa de la gastronomia calafellenca per cuinar per a famílies en dificultats

El restaurant Petit Duval posa en marxa la idea, que es coordina des dels serveis socials

Per . Actualitzat el

L’emergència sanitària per la Covid-19 està posant en marxa moltíssimes iniciatives solidàries. L’última és la promoguda des del sector de la gastronomia local, per cuinar per a famílies en dificultats en la present situació. Serà un suport alimentari més, saludable i equilibrat, que els serveis socials municipals gestionaran entre els seus usuaris. En tres dies de “servei”, estan preparant ja àpats per a unes 30 persones.

La iniciativa ha estat del restaurant Petit Duval, que l’ha posat en marxa amb la seva cuina i amb les existències d’aliments que tenia quan es van tancar els establiments de restauració. Compten amb la col·laboració de la fruiteria Rosita, que aporta producte fresc. I també han rebut menjar del restaurant Burguer 66.

És més, el menjar que estava emmagatzemat als menjadors escolars del municipi quan es van tancar les escoles ha estat traslladat al Petit Duval perquè hi hagi material per continuar cuinant cada dia. Carles Ivern, cuiner i propietari del restaurant, fa una crida “a altres establiments que vulguin col·laborar, perquè nosaltres això ho podrem aguantar mentre tinguem material, i creiem que farà falta, i segurament durant temps”.

També demanen donacions de tàpers i bosses per poder envasar el menjar ja cuinat.

Carles Ivern destaca que “volem col·laborar preparant un menú que sigui equilibrat i saludable, perquè ara més que mai necessitem menjar bé per estar forts i sans”.

De la seva banda, la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament, Helena Rubio, agraeix “la iniciativa, que ens està venint bé per complementar els recursos alimentaris que tenim a disposició de les persones i famílies necessitades”. Rubio explica que “hi ha una demanda molt forta d’aliments, perquè molta gent s’ha quedat sense ingressos, encara que sigui transitòriament, per l’aturada de l’activitat econòmica, i el més peremptori és poder menjar cada dia”.

Recordem que aquesta iniciativa no pot reclamada directament als establiments participants, sinó que es gestiona a través dels serveis socials municipals. En aquests moments, aquests serveis ofereixen atenció telefònica, al 977 69 90 09 (extensió 773), o per correu electrònic a benestar@calafell.org.