Càritas Torredembarra incrementa un 50% les sol·licituds d’ajuda

S’han exhaurit les reserves d’aliments de primera necessitat com oli, llet i sucre

Per . Actualitzat el

“Després d’aquesta crisi sanitària, vindrà una crisi social i econòmica. Estem començant a notar-ne les conseqüències i cal estar preparats”. Així s’ha expressat el director de Càritas Parroquial de Torredembarra, Pere Bosque, davant de la crisi sanitària, econòmica i social que ha provocat el COVID-19.

En aquest context d’extrema dificultat, Pere Bosque ha explicat que Càritas Parroquial de Torredembarra va rebre una mitjana de 278 peticions socials durant la setmana passada, i estima que ha incrementat prop d’un 50% el nombre de peticions que rebia abans de l’estat d’alarma decretat pel COVID-19.

La majoria d’aquestes peticions socials han estat per cobrir necessitats bàsiques, com l’alimentació i la llar (pagament de lloguers o subministraments). Garantir l’alimentació de les persones vulnerables se situa com la prioritat número ú de l’entitat, però també s’alerta que problemes com l’habitatge continuen presents en el dia a dia de moltes famílies.

El director de Càritas Torredembarra ha recordat que “Ens preocupa la situació de famílies amb infants, es troben molt angoixats, ja que molts no tenen feina i han esgotat els pocs estalvis que tenien”, ha advertit.

Les condicions en les quals viuen aquestes famílies no són òptimes, ja que estan confinades en un espaimolt reduït. Aquesta situació provoca que les desigualtats s’agreugin, sobretot en els infants que viuen en aquestes condicions. “Quan els més menuts no poden anar a l’escola, el conjunt de bretxes (digital, emocional, social, cultural, de necessitats bàsiques, d’habitatge) s’eixamplen i els deixen en una situació de molta desprotecció i vulnerabilitat” ha advertit Pere Bosque.