Ricomà felicita els voluntaris de Protecció Civil amb la mirada posada en el desconfinament

Ricomà considera que «encara tindran un paper més predominant» quan la gent pugui sortir de casa

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat del conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, han visitat aquest matí les instal·lacions dels voluntaris de Protecció Civil per agrair la tasca que estan desenvolupant a la ciutat, però en especial durant l’entrada en vigor de l’estat d’alarma pel coronavirus. Ricomà ha manifestat que «són persones clau aquests dies on la major part de la població està confinada a casa. Ells són, en molts casos, l’enllaç entre l’Ajuntament i els serveis essencials o les entitats que treballen a minimitzar els contagis de la pandèmia». I ha afegit: «Però encara tindran un paper més predominant quan s’iniciï el desconfinament».

L’alcalde ha repassat amb els voluntaris de Protecció Civil ha signat al llibre d’honor de l’entitat i ha repassat les tasques diàries que fan, com són el repartiment de material de seguretat com guants, mascaretes i guants hidroalcohòlics i suport amb la megafonia dels vehicles en fer arribar els missatges perquè la ciutadania mantingui el confinament com a millor prevenció per evitar el contagi de la Covid-19: «Els voluntaris de Protecció Civil fan una tasca fonamental que és la de traslladar a la població els missatges que ens ajuden a protegir-nos de la malaltia i preservar la seguretat dels treballadors essencials, però també posen en contacte l’Ajuntament amb entitats que estan al servei de la població. Com a alcalde estic orgullós dels nostres voluntaris».

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona col·labora amb l’Ajuntament de Tarragona i la resta d’administracions donant resposta davant de situacions de risc col·lectiu, calamitat pública o catàstrofe extraordinària en les quals la seguretat i la vida de les persones poden estar en situació de perill.