Creu Roja i els Mercats Municipals reparteixen 165 cistelles setmanals de productes frescos

Serveixen per cobrir les necessitats dels col·lectius de risc i impulsa el comerç local i el Km0

Per . Actualitzat el

Creu Roja i el Mercats municipals de Tarragona han establert un acord de col·laboració per tal d’elaborar cistelles de productes frescos i atendre les famílies en situació de risc. Es tracta d’una iniciativa on el mercat prepara una cistella amb diversos aliments dels paradistes dels mercats municipals. L’incitava, es du a terme gràcies al Pla Creu Roja Respon, que atén les necessitats socials derivades de la pandèmia del coronavirus, on l’entitat compra les cistelles i les distribueix entre les persones de risc a qui s’està oferint el servei domiciliari excepcionalment mentre perduri la crisi sanitària.

Un grup de voluntaris de Creu Roja Tarragona, professionals de la nutrició, han elaborat aquesta cistella que conté aliments frescos per cobrir les necessitats nutricionals bàsiques: peix, carn, fruita, verdura, ous, productes làctics i fruits secs. Cada setmana es distribueixen 165 cistelles. Creu Roja reparteix 90 cistelles setmanalment a diversos domicilis de Tarragona. D’altra banda, el mateix Mercat Central fa arribar 75 de cistelles, 15 per dia, a altres famílies de la resta de la comarca.

Gràcies al Pla Creu Roja Respon, l’entitat adquireix als Mercats Municipals 165 cistelles setmanals per cobrir les necessitats dels col·lectius de risc, alhora que impulsa el comerç local i els productes de Km 0.

Aquesta acció pretén impulsar el comerç local i el consum de productes km 0, ja que els aliments es compren directament al Mercat Central i al Mercat de Torreforta. Al mateix temps, la proposta dona resposta a l’actual crisi sanitària i social, oferint aliments frescos de proximitat a les persones de risc que no poden apropar-se al mercat a fer una compra i que no compten amb una xarxa de suport familiar propera.

Per la seva banda, des de fa dues setmanes, els Mercats Municipals de Tarragona organitzen un recapte solidari d’aliments bàsics, destinats a abastir entitats socials com la Creu Roja. La iniciativa està adreçada al propi client dels mercats i paradistes de mercats i mercadets, però també a comerços d’alimentació, negocis de restauració i altres empreses que vulguin contribuir, ja sigui aportant els excedents que es puguin desprendre de la pròpia activitat o que, senzillament, vulguin fer una donació adquirint productes d’alimentació. Per poder coordinar les donacions i respondre tots els dubtes dels comerços o persones interessades s’ha habilitat el correu electrònic: recaptemercatcentral@gmail.com

Sobre la Creu Roja

La Creu Roja representa el més gran moviment humanitari, ciutadà i independent del món que col·labora des de fa 155 anys amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribin a totes les persones arreu del món.

A Catalunya la Creu Roja compta amb més de 16.600 persones voluntàries i més de 300 punts d’atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment mig milió de persones, 165.000 de les quals en programes socials. L’entitat té també el suport de més de 227.000 persones sòcies, empreses i aliats.

La Creu Roja pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja present a 192 països i actua sempre sota els seus set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.