L’equip de patrimoni històric comparteix píndoles d’història local a les xarxes

La primera està dedicada a la pesta negra de 1348, que també va afectar el municipi

Per . Actualitzat el

L’equip de patrimoni històric de l’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa una sèrie de píndoles d’història local que s’aniran publicant a les xarxes socials mentre duri el confinament a causa de l’emergència sanitària per la COVID-19.

Aquestes píndoles són petits relats en vídeo, gravats pels tècnics des de casa seva, amb l’objectiu de difondre coneixement a les xarxes sobre fets històrics, curiositats, troballes… relacionades amb el patrimoni i cultura de Calafell.

Altres píndoles explicaran com situacions de caràcter més general van afectar la gent de Calafell, de la mateixa manera que, actualment, l’expansió de la pandèmia de la COVID-19 està afectant l’àmbit local. És per aquest motiu que la primera píndola de la proposta està dedicada, precisament, a una pandèmia que va afectar a mig món i, també Calafell: la pesta negra de l’any 1348.

Les píndoles es penjaran regularment als comptes de Calafell Històric de Facebook (https://www.facebook.com/patrimonihistoriccalafell/) i Instagram (https://www.instagram.com/calafellhistoric/?hl=es).

Entre els temes previstos s’inclouen: neandertals i sapiens, l’origen de la delimitació del terme de Calafell, el projecte (pioner) de la Ciutadella Ibèrica, el primer document on apareix el nom del poble, la Confraria de Pescadors, Carlos Barral i els escriptors a Calafell, el projecte de Ciutat-Jardí a Segur, les Colònies de Vilamar o la vil·la romana del Vilarenc.

També s’ha creat un petit trivial online a la pàgina de Facebook de Calafell Històric, amb preguntes de diferent dificultat relacionades sobre el patrimoni cultural del municipi, i amb el mateix objectiu principal: continuar difonent i aportant, des del confinament, el coneixement i cultura de Calafell a la ciutadania malgrat la difícil conjuntura actual.