Una oració des d’un balcó fa que alguns vendrellencs se saltin el confinament

L’Ajuntament del Vendrell recorda que no tenien permís per fer-ho i anuncia accions legals

Per . Actualitzat el

Va començar com una crida a l’oració des del balcó per acabar sent una trobada al carrer. Segons recull el digital La República Checa, membres de la comunitat musulmana del Vendrell van saltar-se el confinament aprofitant la pregària del divendres abans del ramadà, que comença el dia 24 d’abril, feta per l’imam del municipi des del seu balcó.

El mitjà local explica que «els veïns observaven astorats el que estava succeint i van quedar bocabadats en veure que agents de la Policia Local, que hi estaven presents, no feien res per evitar que l’acte es realitzés, almenys a la vida pública».

Des de l’Ajuntament del Vendrell han enviat un comunicat dient que «en cap cas es va autoritzar la concentració de persones als carrers per seguir in situ la crida a l’oració de l’imam del nostre municipi», que «s’han obert diligències municipals per investigar i sancionar els fets» i que lamenten i comprenen «l’enuig dels nostres conciutadans i conciutadanes que de manera exemplar respecten el confinament».

Sembla que els organitzadors de l’acte ja s’han disculpat a l’Ajuntament perquè “mai no haurien imaginat que els seus acòlits sortirien al carrer, saltant-se el confinament”.