L’Ajuntament reforçarà els serveis socials per si es produeix una allau de demandes d’ajut

L’actual atenció d’urgència s’anirà ampliant gradualment, a partir del 27 d’abril, fins que es pugui normalitzar del tot

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell reforçarà els serveis socials municipals davant la previsió que hi hagi “una allau” de demandes d’ajut en les pròximes setmanes i mesos. Fins i tot es preveu la possibilitat de mobilitzar altres departaments municipals, per evitar un embús en l’atenció a les persones que ho necessitaran.

Tot respondrà a un model de represa gradual de l’activitat, realitzat amb la màxima prudència i no presencial en les primeres etapes. Les mesures que es posaran en marxa són aquestes:

–A partir del 27 d’abril s’ampliarà l’atenció dels serveis socials, actualment limitada als casos urgents.

–Serà una atenció telefònica, de moment, per continuar prevenint contagis de la COVID-19.

–El personal començarà a treballar gradualment in situ, en comptes de fer-ho des de casa, però l’atenció presencial no començarà fins que sigui del tot segur.

–Es començaran a fer les visites programades que es van haver de cancel·lar quan es va declarar l’emergència sanitària. Es faran, però, per via telefònica o amb alguna aplicació virtual. Amb aquesta mesura es vol evitar que els casos endarrerits, sumats als nous, col·lapsin el servei.

–Altres departaments de l’Ajuntament que no puguin obrir fins que la situació es normalitzi, donaran suport a serveis socials per reforçar l’atenció.