L’Ajuntament anima a celebrar la Diada de Sant Jordi en línia

Per . Actualitzat el

El proper dijous 23 d’abril és la Diada de Sant Jordi i tot i que enguany pateix els inconvenients derivats de la situació general generada per la crisi sanitària i els llibreters i els editors catalans han optat per desplaçar, de manera excepcional, la Diada al 23 de juliol; des de l’Ajuntament de Tarragona s’ha volgut incentivar l’activitat cultural en línia, per aquest dia. Així doncs des de la Conselleria de Cultura, a través de la Casa de les Lletres, com també des dels Centres Cívics, Joventut i altres àrees de l’ajuntament, s’han organitzat una sèrie de propostes per fer una diada del llibre i la rosa confinada, sí, però també activa.

 

D’una banda, encara que alguns llibres no s’han pogut presentar, en tindrem informació a través de diferents mitjans. Així, la Casa de les Lletres publicarà un butlletí electrònic especial de Sant Jordi amb totes les novetats literàries dels autors i autores del Camp de Tarragona. També hem demanat a tots aquests autors que ens facin arribar missatges de veu o audiovisuals parlant-nos dels seus llibres, que donarem a conèixer a través de les xarxes socials i a través de Tarragona Ràdio, respectivament.

 

Els Centres Cívics és un dels departaments més actius en la celebració del Sant Jordi virtual d’enguany. D’una banda aquest cap de setmana, dissabte i diumenge a les 11h, ja oferiran una ludonline, ludoteca online, especial Sant Jordi. També s’oferirà un cicle de contacontes els dies 21, 22 i el mateix 23, a càrrec de Conxa Torres, professora del Departament de Pedagogia de la URV.

 

Així mateix des dels Centres Cívics també es fa una crida a compartir lectures. Tothom qui ho vulgui pot enviar una lectura en veu alta enregistrada en vídeo al mail centrescivics@tarragona.cat. I finalment l’equip de Centres Cívics ens demana que “guarnim de roses les xarxes”, durant la Diada proposem que compartiu les vostres roses fetes a mà, etiquetant @centrescivicstgn a l’Instagram.

 

 

D’altra banda, un any més s’engega l’acció participativa #ElmeuLlibreÉs, que enguany ens convida a redescobrir algun llibre que tinguem per casa i que teníem gairebé oblidat. Es pot publicar tant a Twitter, com a l’esdeveniment que es crearà al Facebook municipal o a Instagram (a les Stories mencionant el perfil i a la galeria afegint l’etiqueta al post). Un cop passada la Diada se sortejarà un lot de llibres entre els participants, gràcies a la Biblioteca Hemeroteca Municipal i s’aniran recompartint les piulades i imatges a les xarxes socials de Tarragona Cultura i de l’Ajuntament (FBTW i IG). Es poden enviar les recomanacions fins al 24 d’abril a les 23 h.

 

Amb les etiquetes #SantJordiTGN i #EnLíniaAmbTGN ja es pot consultar al web de l’Ajuntament http://cultura.tarragona.cat/sant-jordi i a l’Agenda TGN totes les activitats que es poden dur a terme a partir d’avui, que són aquestes que hem esmentat i totes les que s’hi vulguin sumar, per tal de tenir un Sant Jordi ben connectat.