Els veïns de Campclar afectats per l’incendi, reallotjats al Càmping Trillas

La mesura es perllongarà fins que es restableixi el subministrament elèctric dels seus habitatges

Per . Actualitzat el

La Generalitat de Catalunya ha reallotjat els veïns de l’edifici del carrer Riu Brugent, 19, del barri de Campclar, des que el passat 3 d’abril es van quedar sense subministrament elèctric, enmig del període de confinament per la pandèmia de la COVID-19.

 

Una sobrecàrrega va provocar un incendi que va deixar inutilitzada la instal·lació elèctrica de l’edifici. La valoració que va fer l’empresa asseguradora del sinistre va concloure que calia fer la instal·lació tota nova: l’escomesa, la centralització dels comptadors (punt on es va iniciar l’incendi), així com totes les derivacions individuals fins a cada un dels 24 habitatges. Les obres de reparació  tenen una  durada prevista de 4 setmanes.

 

Atesa la situació d’estat d’alerta decretat i confinament de la població, les obres no es van poder iniciar fins aquest dimarts dia 14. Des d’aleshores, la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i la Direcció General  de Protecció Civil han treballat conjuntament per aconseguir reallotjar les famílies en un moment en què la mobilitat està limitada pel confinament.

 

Es van explorar totes les opcions possibles, donada la situació d’excepcionalitat, per allotjar les famílies en hostals, hotels, albergs o cases de colònies i, tot i que en principi es va optar per un aparthotel al municipi de Salou, aquesta opció finalment es descartar per evitar un canvi de municipi d’aquests veïns davant el confinament general de la població.

 

Davant la impossibilitat de reallotjament i la urgència de la situació, el Govern juntament amb l’empresa de manteniment, va proposar fer les obres necessàries per donar corrent elèctric de manera provisional a través d’un grup electrogen i evitar el desplaçament de les famílies afectades, atesa la complexitat d’un trasllat en període de confinament. Aquesta opció es va descartar també per les possibles molèsties acústiques que el grup electrogen podia provocar i es va intermediar amb el càmping Trillas de Tarragona, que ha facilitat el reallotjament de les famílies afectades. La Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, es farà càrrec de les despeses.