El Port injecta més de 5 milions d’euros als seus proveïdors

L’acció permet injectar liquiditat a les empreses proveïdores en el primer mes per la crisis de la Covid-19

Per . Actualitzat el

El Port de Tarragona va posar en marxa la mesura el dia 17 de març, i fins a dia d’avui, 15 d’abril, s’han realitzat pagaments per valor de 2.466.000 euros. En total s’han pagat en aquest primer mes 260 factures a 177 proveïdors (empreses) diferents. En un mes, des de l’inici de la crisi sanitària del COVID-19, el Port de Tarragona ha avançat als seus proveïdors més de 5 milions d’euros, en 488 factures, de 330 empreses, per injectar liquiditat en les empreses proveïdores. L’acció duta a terme pel Port de Tarragona te com a objectiu mitigar els la falta de liquiditat en els flux de caixa de les empreses proveïdores, tenint especial cura de les petites i mitjanes. En aquesta situació de refredament de tota l’activitat econòmica, les empreses pateixen problemes per fer front al pagament de nòmines, proveïdors, etc. Amb aquest escurçament del període de pagament, el Port ha contribuït a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia de COVID-19. El Port de Tarragona infraestructura clau El Port, com infraestructura clau de l’economia, treballa per afavorir i dinamitzar l’economia en la seva àrea d’influència. El Port de Tarragona segueix obert i funcionant, amb operatives diàries en gairebé tots els tràfics de mercaderies atès que el proveïment d’energia, matèries primeres i agroalimentaris són essencials en aquests moments de crisi sanitària. Una part molt important de la plantilla del Port segueix desenvolupant treball no presencial. En aquest cas, els treballadors i treballadores del departament administració i finances del Port treballen des dels seus domicilis particulars per tal de prestar el servei amb la màxima normalitat possible. Els proveïdors i el Port treballen al 100% amb factura electrònica la qual es tramita a través de la plataforma FACe. El sistema FACe és el Punt General d’Entrada de Factures de l’Administració General. La plataforma permet la tramesa de factures en format electrònic a aquells organismes de les administracions, sense importar el volum de facturació anual, mida o nivell d’informatització, a proveïdors de béns i serveis de les administracions públiques.