Calafell suspèn totes les activitats culturals i festives fins a finals de maig

Està sobre la taula prolongar la suspensió fins a Sant Joan, segons l’evolució de la situació, i un replantejament general per a l’estiu

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Calafell ha suspès totes les activitats culturals i festives programades per a la segona meitat del mes d’abril i tot el mes de maig. A més, està sobre la taula la possibilitat de prolongar la suspensió fins a Sant Joan, segons l’evolució de la situació. O fins i tot més enllà, mentre estiguin prohibits els esdeveniments públics.

L’Ajuntament va cancel·lar actes des del primer minut de l’emergència sanitària per la Covid-19, d’acord amb les restriccions de les autoritats sanitàries. Però com amb altres àmbits de l’actuació municipal, la prolongació de la situació obliga a transformar les mesures provisionals en mesures més duradores. Per això s’ha fet aquesta suspensió, mentre la regidoria de Cultura analitza quines activitats es podrien tornar a programar en el futur i quines queden definitivament cancel·lades.

L’alcalde, Ramon Ferré, ha indicat que “a finals d’abril decidirem si cancel·len també l’agenda del mes de juny, fins a Sant Joan com a mínim, però segurament serà així”. Ferré afegeix: “Estem tenint contacts amb altres ajuntaments per veure què faran. Molts molts han desestimat fer actes aquest estiu, perquè veuen que serà difícil fer actes multitudinaris, com festes majors o concerts, en els quals serà complicat garantir distàncies de seguretat o resultaran inviables si s’apliquen”.

L’alcalde també diu: “Haurem de replantejar-ho tot. Incloses les activitats turístiques. Haurem de decidir què pot fer-se i què, no. Revisar tota l’agenda i el mateix concepte de cultura i de diversió, mirant de recuperar gradualment la normalitat  i sense perdre atractiu turístic”.