La URV recull, saneja i dona portàtils als escolars que ho necessiten

Els primers 8 equips s’han lliurat als Serveis Socials Municipals de Valls per a alumnes sense recursos informàtics a casa

Per . Actualitzat el

La plataforma humanitària i col·laborativa Labdoo fa arribar a les escoles del món que més ho necessiten portàtils en desús a través de viatgers. Prèviament, els voluntaris han sanejat i instal·lat aplicacions educatives lliures d’alta qualitat que proporciona la plataforma. La URV hi col·labora a través de la URV Solidària, i l’estiu de 2019 tres professors participants al Mongol Rally ja van lliurar ordinadors a una escola de Geòrgia.

El projecte, però, ha hagut de fer un viratge a causa de l’emergència sanitària per la COVID-19, que ha fet emergir les carències tecnològiques que tenen moltes llars a Catalunya. La represa del curs escolar a distància aquest tercer trimestre ha posat de manifest la bretxa digital existent, ja que no tots els escolars de primària i alumnes de secundària disposen d’ordinador a casa per seguir les activitats, la qual cosa perjudica el seu progrés educatiu. Per això, en aquest context, Labdoo recull, saneja i dona els ordinadors a les institucions que poden fer-los arribar als alumnes de Catalunya i de l’Estat que ho necessiten.

La URV també col·labora amb aquesta acció i ja ha fet un primer lliurament de 8 portàtils als Serveis Socials Municipals de l’Ajuntament de Valls, que ha verificat alguns casos d’estudiants perjudicats per la manca de recursos informàtics. Aquesta tasca es fa amb la coordinació de la URV Solidària, el CRAI i el professor Carles Aliagas, del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, que s’ha encarregat de preparar els equips i instal·lar l’aplicatiu educatiu de programari lliure.

Les persones que vulguin donar un portàtil, poden posar-se en contacte amb la URV Solidària, a través del telèfon 977 558 484, o amb la plataforma Labdoo, que destinarà els equips on més convingui. D’altra banda, un cop reobrin les instal·lacions de la universitat i es reprengui l’activitat, es tornaran a ubicar punts de recollida als CRAI, com hi havia des del dia 20 de febrer al campus Catalunya i en el qual es van recollir 14 màquines.

Els portàtils que es donen han de complir 4 requisits perquè la donació sigui acceptada: han de funcionar, no tenir cap element trencat, portar el transformador de connexió elèctrica i tenir un mínim d’1 GB de memòria RAM.