La Residència Sant Antoni Abat confirma setze positius per Covid-19

Han realitzat les proves al 100% dels seus residents i personal del centre

Per . Actualitzat el

La Residència Hospital Sant Antoni de l’Arboç ha comunicat la mort de 6 residents en les darreres setmanes, una de les quals ha estat confirmada per coronavirus mentre que en les altres cinc no s’ha pogut comprovar, tot i que presentaven símptomes compatibles amb els de la Covid-19.

Segons informa la direcció, la residència ha dut a terme proves de test de detecció de la malaltia al 100% dels seus residents i personal del centre des del passat dijous i el resultat d’aquests tests ha permès detectar 16 casos positius, molts dels quals asimptomàtics. Això, segons els responsables de la residència “ha permès fer més efectives les mesures d’aïllament implementades des d’un principi a partir del criteri conjunt establert pel Departament de Salut i el Departament d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya per totes les residències”.

També s’informa que, pel que fa als residents positius, s’han distribuït en una planta diferenciada del centre que s’ha habilitat per aïllar aquestes persones de la resta de residents que han obtingut un resultat negatiu. A més, s’han establert tots els protocols de treball intern per garantir l’atenció mèdica òptima a tots els residents. També s’han aplicat mesures d’aïllament per als treballadors afectats, els quals ja es troben en els respectius domicilis.

La direcció de la residència envia un missatge de tranquil·litat i serenor a les famílies i de suport a tots els residents i als treballadors. També s’informa que l’Ajuntament de l’Arboç ha dut a terme neteges de desinfecció a les instal·lacions de la residència. Aquesta neteja l’ha dut a terme els Bombers de la Generalitat de Catalunya, la UME i una empresa especialitzada.

A més diàriament des de la residència estem en contacte permanent amb la Generalitat de Catalunya per implementar tots els mecanismes de seguretat i salut per a tots els nostres residents