La Generalitat repartirà mascaretes per a tota la ciutadania

Es podran recollir a les farmàcies amb la targeta sanitària

Per . Actualitzat el

Davant l’anunci de l’executiu espanyol d’aixecar el confinament total a partir de la setmana que ve, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que “per garantir que tots els ciutadans i ciutadanes puguin disposar dels elements d’autoprotecció necessaris per evitar el contagi en els seus desplaçaments, que s’incrementaran la setmana vinent”,  s’han comprat 14 milions de mascaretes que “està previst que arribin a les farmàcies a partir del dimarts, amb una primera comanda de 100.000 mascaretes”. La primera mascareta serà gratuïta per a tothom i es podrà anar a buscar amb la targeta sanitària.

Davant l’escenari de desconfinament, a partir de dimarts, el Govern recorda als catalans i les catalanes que “la setmana vinent tornarem a l’escenari que teníem abans del 30 de març. Totes aquelles empreses que els seus treballadors puguin fer teletreball, hauran de garantir que ho puguin seguir fent. I les empreses en les que els treballadors hagin d’anar a treballar, s’haurà de garantir el metre i mig de distància, en el lloc de treball, i limitar al màxim el contacte entre treballadors”. També ha demanat a les empreses permetre flexibilitzar els horaris d’entrada per evitar aglomeracions en el transport públic i els desplaçaments a la feina. I que les limitacions de moviments fora dels àmbits laborals i els de primera necessitat seguiran prohibides.