Altafulla començarà un nou sistema de recollida de la brossa

El canvi de contenidors respon al nou contracte impulsat pel Consell Comarcal del Tarragonès

Per . Actualitzat el

El mes d’abril havia de suposar el tret de sortida al nou sistema de recollida de la brossa a Altafulla i les altres poblacions del Tarragonès que s’havien adherit al servei gestionat pel Consell Comarcal, però la pandèmia de coronavirus i les conseqüències que ha comportat a través de l’estat d’alarma decretat pel govern de l’Estat, va provocar que la implantació d’aquest nou model quedés ajornada per més endavant.

Amb tot, el nou sistema de recollida de la brossa a Altafulla començarà dimecres vinent. Així es començarà a instal·lar-se els nous contenidors que ja feia setmanes que esperaven en les instal·lacions municipals. Aquests contenidors substituiran als que estan soterrats en les diferents illes del municipi.

La primera acció serà precintar els contenidors antics i posar els nous en una situació provisional fins que es puguin treure les cubetes subterrànies i tapar els forats. En la majoria de casos els contenidors anirà damunt del lloc on hi ha els soterrats un cop feta l’obra, però en d’altres casos es mantindrà la ubicació provisional.

D’aquesta manera s’avança la feina que es pot fer de moment i s’evita fer el relleu en període estival quan, previsiblement, hi haurà més població al municipi i més volum de residus. La finalització de les obres per treure definitivament els contenidors soterrats, però, encara està per concretar, per tant, totes dues estructures hauran de conviure un temps indeterminat.