Entrega de medicaments a domicili a pacients vulnerables

El Col·legi de Farmacèutics i la Creu Roja facilitaran l’implementament d’aquesta iniciativa

Per . Actualitzat el

Per tal d’assegurar la continuïtat i adherència als tractaments i com a mesura excepcional davant la infecció per COVID-19, el Consell General de Farmacèutics i la Creu Roja han subscrit un acord de col·laboració per posar en marxa un servei, dirigit a aquelles persones no disposin de xarxa familiar propera.

L’objectiu d’aquest acord és que totes les persones afectades de forma especial per aquesta situació d’alerta puguin tenir accés a la seva medicació sense haver de sortir de casa mentre duri l’Estat d’Alarma. Fins ara, el col·lectiu farmacèutic ja estava oferint aquest servei per mitjà d’estudiants de farmàcia voluntaris, acreditats per dur a terme aquesta tasca, però comptar amb la xarxa de voluntariat de la Creu Roja permetrà arribar a més persones i municipis, en uns moments complicats per a la gestió de qualsevol desplaçament.

Aquest servei s’adreça fonamentalment a persones dependents, amb problemes de mobilitat, persones amb símptomes d’infecció de COVID-19, persones en quarantena domiciliària per infecció del COVID-19, i pacients crònics complexos amb malalties respiratòries, diabètics i amb malalties cardiovasculars, sense xarxa familiar propera.

El President del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla Solé, ha manifestat la seva satisfacció per poder sumar esforços amb una entitat com la Creu Roja, ja que el col·lectiu farmacèutic està intentant poder donar resposta al sense fi de necessitats de tots els pacients, i en especial dels més fràgils, donat què facilitar el lliurament a domicili a aquestes persones en la situació actual és clau. Aquesta col·laboració permetrà garantir un lliurament segur als pacients que més necessiten tenir assegurada la continuïtat dels seus tractaments.

Per a més informació, contacteu amb l’Àmbit de Comunicació de Creu Roja a Tarragona, Tef._ 608 177 170 email_meritxell.lecha@creuroja.org o www.creuroja.org.

Per la seva banda, Ramon Grau Budesca, president de Creu Roja Tarragona, ha indicat que “és un plaer poder sumar aliats com el Col·legi de Farmacèutics de Tarragona que ens ajuda a donar resposta a la societat en un moment de crisi com aquest, gràcies a aquesta col·laboració i la inestimable implicació del nostre voluntariat podem seguir donant suport a les persones en situació d’extrema vulnerabilitat i d’aquesta manera minimitzar l’impacte i la propagació de la COVID-19”.

L’acord conté un procediment de lliurament de medicaments amb totes les garanties i seguretat en els domicilis de persones en circumstàncies concretes, amb la directa intervenció i supervisió del/la professional farmacèutic/a comunitari, que en el cas de no poder desplaçar-se personalment a realitzar el lliurament contactarà amb la Creu Roja. És un sistema absolutament excepcional i únicament justificat per l’Estat d’Alarma derivat per la infecció per COVID-19.