Nou servei d’atenció i seguiment de dones víctimes de violència masclista

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha contractat una treballadora social pel SIAD

Per . Actualitzat el

Els 11 ajuntaments que han decidit participar del projecte i fer una aportació econòmica són: Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Bonastre, Cunit, el Montmell, la Bisbal del Penedès, l’Arboç, Llorenç del Penedès, Masllorenç i Sant Jaume dels Domenys. Aquests ajuntaments han fet una aposta per disposar d’un nou servei que permetrà donar una atenció de qualitat al col·lectiu de dones que han patit o estan patint violència de gènere a la nostra comarca. Recordem que Calafell i el Vendrell tenen competències pròpies en matèria de serveis socials.

Cal tenir en compte que, des de la declaració de l’estat d’alarma, a tot l’estat han augmentat un 18% les trucades al telèfon d’atenció a la víctima de violència masclista. La situació de confinament augmenta el risc per aquestes víctimes, que han de conviure permanentment amb el seu presumpte agressor.

La tècnica de violència masclista prestarà el servei de forma itinerant, als 11 municipis que hi participen, i així les dones usuàries podran ser ateses en dependències del seu propi ajuntament sense necessitat de desplaçar-se al Vendrell, si així ho prefereixen.

Actualment, a causa de la situació d’emergència provocada per la Covid-19, l’atenció inicial de les dones que necessitin el servei serà telefònica i telemàtica, però en cas d’urgència l’atenció es podrà fer presencial. El telèfon de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal és el 977157177, i el correu electrònic del SIAD és igualtat.diversitat@baixpenedes.cat