Més de 640 targetes moneder activades per a gent sense recursos

El Pavello Municipal del Serrallo acull també una cinquantena persones que no tenen llar

Per . Actualitzat el

L’ Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona té activades 641 targetes moneder per a cobrir les seves necessitats bàsiques de persones sense recursos.

Les targetes moneder són un ajut econòmic  per comprar aliments i productes de farmàcia i les atorguen els serveis socials municipals. El valor monetari és variable i està definit pel professional de referència i es tracta de garantir l’accés a aliments a persones que es troben en situació de pobresa o vulnerabilitat social.

 

D’altra banda, la consellera i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill, ha manifestat que “després de l’ampliació de la partida econòmica pels ajuts d’urgència, l’Institut Municipal de Serveis Socials disposa de 105.000 euros per aquestes necessitats, que si cal l’ampliarem”.

 

La regidora ha recordat que, a més de les targetes moneder, s’ha posat en marxa el pavelló municipal del Serrallo per a persones sense sostre i també segueixen les seves activitats els serveis de l’IMSST, com la Teleassistència, el Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei d’Àpats a Domicili.

 

Pavelló municipal per a persones sense sostre

 

El pavelló municipal del Serrallo es va habilitar per a persones sense sostre perquè tothom tingui la possibilitat de tenir un lloc on confinar-se. Carla Aguilar-Cunill ha afirmat que “és un projecte pioner, que ha estat el primer en posar-se en marxa a Catalunya i el segon d’Espanya,  cada dia hi dormen 50 persones, més les que hem distribuït en un alberg i dues pensions”.

 

Altres atencions de l’IMSST

 

Dels serveis que habitualment ofereix l’IMSST hi ha el servei de  Teleassistència que dona cobertura a 925 persones i que des de l’alerta sanitària no sols rep trucades d’urgència, sinó que ara també es truca als usuaris per fer el seguiment de com es troben.

El Servei d’Atenció Domiciliaria realitza 800 serveis, dels quals 449 són presencials i els altres se’ls hi fa un seguiment telefònic o actuacions puntuals i el Servei d’Àpats a Domicili que es continua prestant a 103 persones.

 

La consellera i presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill,  ha afegit que  “des dels serveis socials es fa una valoració continuada de la situació de les persones sense recursos per tal de que tinguin els serveis bàsics coberts i si és necessari anirem ampliant aquestes ajudes econòmiques”.