L’Ajuntament convoca un concurs de fotografies i vídeos per Sant Jordi

El consistori ajorna els actes previstos amb l’objectiu de celebrar-los més endavant

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ajornarà els actes previstos per Sant Jordi amb l’objectiu de celebrar-los més endavant. Segons ha explicat la regidora de Cultura, Judith Vidal, “el concurs literari ja està convocat i volem mantenir-lo, encara que l’acte s’hagi de fer en una altra data. Ens passa el mateix amb el llibre de Sant Jordi: cada any editem un llibre de temàtica bisbalenca i no volem que la situació actual faci que els bisbalencs es quedin sense una nova obra que tracti sobre el nostre municipi. Per tot plegat, hem decidit tirar endavant els actes amb data per determinar tot i que, molt probablement, aprofitarem la data que es proposi des de la Cambra del Llibre de Catalunya per celebrar una festa alternativa a la de Sant Jordi abans de l’estiu”.

Com que el Concurs Literari de Sant Jordi ja havia obert el termini de participació, la regidora de Cultura ha explicat que “com en l’actualitat estan suspesos els terminis, els interessats a participar en el concurs poden anar presentant les seves obres mitjançant el registre electrònic”. Des de la Regidoria de Cultura s’ha explicat que, ”en estar suspès el termini, és com si s’ampliés el temps que tenen els participants de presentar les seves obres telemàticament, a través del registre d’entrada electrònic, mentre l’Ajuntament estigui tancat al públic presencial. Des de l’Ajuntament avisarem del tancament del termini a través dels nostres mitjans habituals de comunicació amb la ciutadania, és a dir, el web, l’eBando i les xarxes socials”. La regidora anima “tothom, siguin o no de la Bisbal, a participar en el concurs literari amb les seves obres de poesia i prosa, siguin de temàtica lliure o centrades en alguna temàtica local. Segur que molta gent pot aprofitar aquests dies de confinament per escriure”.

Concurs de Sant Jordi confinat

Tenint en compte la situació actual de confinament de la població, des de la regidoria de Cultura s’ha optat per celebrar un Sant Jordi “diferent” a través de les xarxes. La iniciativa consisteix en animar la població a inundar les xarxes amb fotografies i vídeos els dies previs a la diada de Sant Jordi i premiar les tres propostes que siguin considerades “les més originals”. Les publicacions dels i les participants es podran compartir a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram i, en tots els casos, hauran de ser públiques i accessibles a tothom i hauran de transmetre o explicar el significat de la festivitat de Sant Jordi per als participants. A més, serà necessari que les publicacions incloguin les etiquetes #SantJordiConfinat i #SantJordiBisbalPenedès. El jurat valorarà qualsevol referència a Sant Jordi, ja sigui a la llegenda, els llibres, la rosa o la Diada, entre altres. També valorarà l’originalitat i la forma de representació, ja sigui a través de joguines, il·lustracions, teatralitzacions o qualsevol altre format. En el cas dels vídeos, hauran de tenir una durada màxima de 30 segons. El jurat triarà, entre totes les propostes que compleixin els requisits, les que consideri més originals, que optaran a guanyar un dels tres premis: una tauleta, un altaveu sense fils amb bluetooth o una càmera Canon d’impressió instantània.

Les persones que vulguin participar en la iniciativa ho podran fer fins al dilluns 21 d’abril de 2020. El 23 d’abril de 2020, Diada de Sant Jordi, s’anunciaran les tres propostes guanyadores a través de les xarxes socials de l’Ajuntament. Els premis seran entregats un cop es puguin tornar a celebrar actes i reunions de persones, passada la situació d’alarma i confinament de la població.