Els Mercats Municipals de Tarragona inicien una capta d’aliments

Els productes recollits es destinaran a entitats del tercer sector

Per . Actualitzat el

L’empresa pública de mercats de Tarragona, en coordinació amb la conselleria de Serveis Socials de l’Ajuntament, han posat en marxa una campanya solidària de recapte de productes alimentaris de primera necessitat. Els productes que es recaptin aniran destinats a abastir els menjadors socials Joventut i Vida (al barri de Bonavista) i Taula Amiga (al carrer Cervantes) de Formació i Treball, així com altres entitats assistencials del tercer sector, com Creu Roja, que des que va esclatar la crisi de la Covid-19 han vist intensificada la demanda per part d’usuaris
i famílies que, per motius diversos, tenen greus dificultats per accedir als aliments bàsics.

La campanya es va posar en marxa el passat dissabte, amb la participació de diverses parades dels mercadets i mercats públics de Tarragona. Els aliments es
van entregar al menjador social Taula Amiga.

La iniciativa està adreçada a dos perfils de donants. D’una banda, el recapte vol comptar amb la complicitat no només dels paradistes dels mercats i mercadets, sinó també de comerços d’alimentació, negocis de restauració i altres empreses que vulguin contribuir, ja sigui aportant els excedents que es puguin desprendre de la pròpia activitat o que, senzillament, vulguin fer una donació adquirint productes d’alimentació.

D’altra banda, el client dels mercats de Tarragona que, en el moment de fer la comanda telefònica, podrà avisar el paradista que vol incloure una donació de productes. El punt de recollida a l’edifici de la Plaça Corsini estarà situat al costat de la consigna els dimecres i els dissabtes de 9 a 15h, mentre que en el cas de Torreforta el recapte s’efectuarà tots els dissabtes, també de 9 a 15 hores.

Per poder coordinar totes les donacions i respondre tots els dubtes dels comerços
o persones interessadwes s’ha habilitat el correu electrònic
recaptemercatcentral@gmail.com . La iniciativa disposa d’una furgoneta, cedida pel Grup Nicolàs, per fer la recollida amb l’objectiu que les empreses que vulguin
aportar les seves donacions hagin de fer un desplaçament.

Des que va esclatar la crisi sanitària, el Mercat Central ha impulsat diverses mesures a favor dels grups més vulnerables com l’ampliació del servei de lliurament a domicili, pensat especialment en les persones grans. La campanya de recapte d’aliments destinats a entitats del tercer sector és una mostra més del compromís social que forma part de l’essència del Mercal Central.