La Pobla de Mafumet organitza una caminada popular sense sortir de casa

D’avui a diumenge, el repte consisteix a caminar 10.000 passes en un sol dia, sense sortir de casa; diumenge, la caminada popular passa a ser online

Per . Actualitzat el

Aquest proper diumenge i com cada any, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet celebrarà una caminada popular. Aquesta iniciativa s’emmarca en els actes de celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, que hom celebra el 6 d’abril.

Amb tot i donat el context actual de confinament obligat i necessari, el consistori ha decidit adaptar aquesta tradicional caminada per l’entorn del poble. Així, l’habitual recorregut serà substituït per un altre de personalitzat, ja que cada participant crearà el seu propi traçat sense sortir de casa. A més, podrà realitzar el repte en qualsevol moment del dia, amb l’objectiu de completar un mínim de 1.000 passes.

Per comptar les passes, els participants podran utilitzar rellotges o smartphones que comptin amb la funció de podòmetre, o bé descarregar alguna app específica o, també, comptar la distància o nombre de passes que té el seu recorregut i multiplicar-lo pel nombre de vegades que realitzin el traçat.

Un cop completada la fita, caldrà publicar a les xarxes socials el nombre de passes realitzades, amb l’etiqueta #jocaminoacasa, i etiquetant també l’Ajuntament.

Els interessats a participar d’aquesta iniciativa, poden inscriure-s’hi a través del formulari online habilitat per l’Ajuntament: forms.gle/KWUqTcZw7gPWnXVs5

D’altra banda, el segon repte proposat per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de La Pobla consisteix a caminar 10.000 passes en un sol dia, durant aquesta setmana. Igualment, el recorregut s’ha de completar també a la pròpia llar i publicar el resultat als perfils personals públics de les xarxes socials, l’etiqueta #jocaminoacasa i etiquetant també l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

Totes dues iniciatives s’engloben sota el lema “10.000 passes contra el confinament” i pretenen contribuir a fomentar un estil de vida actiu i saludable, tot seguint la recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que recomana caminar 10.000 passes al dia. A més, tant la caminada com el repte de les 10.000 passes en un dia serviran per dedicar les passes fetes a agrair la feina que, dia a dia, desenvolupen els treballadors i treballadores de tots els serveis essencials.