L’Ajuntament rep una donació de 180 bates per a les residències i el centre de dia

L’empresa Silvalac s’ha reinventat per col·laborar amb la lluita contra el coronavirus i està fabricant bates per als hospitals

Per . Actualitzat el

Moltes empreses de tot el país han posat les seves plantes de producció i les seves plantilles de personal a disposició de la lluita contra la Covid-19. Una d’aquestes empreses ha estat Silvalac, de Santa Margarida i els Monjos, la qual, en pocs dies, ha aconseguit fabricar més de 25.000 bates per repartir entre el personal mèdic de Tarragona i també de Barcelona.

L’Ajuntament es va posar en contacte amb l’empresa i els va demanar bates per poder portar a les residències de la gent gran, Barà Bahia i Mirador de Barà, així com al centre de dia Marinada, que i que té tancades les instal·lacions per l’estat d’alarma, està oferint un servei essencial a domicili, i també necessiten mesures per garantir la protecció dels avis i àvies.

La donació es va rebre ahir al vespre i aquest matí membres de Protecció Civil les han anat a portar als tres centres. Aquesta és un donació molt important per a ells, en uns moments en què el material sanitari és tan difícil d’aconseguir i esdevé tan important per salvar vides.

Silvalac

La companyia forma part del Grupo Armando Álvarez, i fins abans de la crisi estava especialitzada principalment en la transformació de plàstic per al sector de la higiene i l’alimentació. En veure que molts centres mèdics tenien problemes per adquirir bates i estaven emprant bosses de la brossa de plàstic, van decidir actuar i començar a fabricar bates d’un sol ús.

De manera específica una màquina es dedica les 24 hores del dia a la fabricació d’aquestes bates d’un sol ús. Des de la companyia asseguren que continuaran invertint els seus esforços perquè els sanitaris puguin disposar de mesures de protecció en uns moments tan complicats com els actuals.