El ple aprova un paquet de mesures per fer front a la crisi sanitària

La corporació ha celebrat la seva reunió de forma telemàtica per primera vegada

Per . Actualitzat el

L’Ajuntament de Tarragona ha celebrat el ple d’aquest divendres de forma telemàtica a causa de la crisi sanitària. El plenari s’inicia amb la lectura d’una declaració institucional en relació a la pandèmia de la Covid-19.

En el text s’agraeix la tasca del personal de serveis essencials i la solidaritat i civisme de la gent, i es dona suport a les persones i famílies afectades.

També s’ha fet un minut de silenci en homenatge a les víctimes mortals de la Covid-19.

En l’apartat polític s’ha aprovat per unanimitat posar el nom de Pepita Ferrer Lucas a la Biblioteca de Torreforta. Ferrer va ser mestra internacional d’escacs i impulsora cultural i veïnal en aquest barri de la ciutat. També amb tots els vots a favor s’ha aprovat que es concedeixi el mèrit de serveis distingits al Museu Bíblic de Tarragona i comunicar aquesta decisió al Consell Comarcal del Tarragonès. Enguany es compleixen 90 anys de la seva fundació, i 25 de la seva recuperació.

El plenari també ha aprovat per unanimitat incoar l’expedient per tal que s’atorgui la medalla de la ciutat de l’any 2020 al Gremi de Pagesos. Fins a tres membres s’han absentat en la votació perquè són membres d’aquesta entitat de la ciutat.

En l’àmbit econòmic s’ha aprovat amb tots els grups a favor la sol·licitud de renovació del conveni de col·laboració en matèria de gestió cadastral entre la Secretaria d’Estat d’Hisenda (Direcció General del Cadastre) i l’Ajuntament de Tarragona. S’ha donat compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost del consistori corresponent a l’any 2019 que s’ha tancat, finalment, amb un romanent 6,2 milions d’euros. Tots els grups s’han mostrat partidaris que bona part del sobrant es pugui fer servir per pal·liar conseqüències coronavirus.

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat un paquet de mesures de caràcter econòmic i tributari per fer front la pandèmia sanitari.

En l’àmbit urbanístic s’ha aprovat per unanimitat aportar a SMHAUSA les finques núm. 1955 i 1957 de l’IBIM per a destinar-les a la construcció de 50 habitatges públics protegits.

I, a més a més, el ple ha aprovat, amb l’abstenció del PSC, assumir el Text refós de la Modificació Puntual del POUM a la zona de la Part Alta per tal de facilitar la rehabilitació d’alguns espais i prohibir l’ús d’obertura de discoteques a la zona i a també al centre de la ciutat.

El consell plenari també ha servit per aprovar definitivament el Pla especial Urbanístic per a la implantació d’un centre de culte ubicat al local situat al carrer Sant Antoni Maria Claret núm. 1 baixos 1a amb l’abstenció de tota l’oposició.

El pròxim plenari se celebrarà el 24 d’abril, també de forma telemàtica.