«Ara el repte és activar Tarragona després del coronavirus», Ricomà

L’alcalde de Tarragona ha anunciat que les setmanes vinents les dedicarà a parlar amb els sectors econòmics, turístics i culturals per gestionar l’endemà del confinament

Per . Actualitzat el

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, està treballant en l’endemà de la pandèmia. “Ara el repte és activar Tarragona després del coronavirus”, ha subratllat. “Hem d’estar preparats per quan sortim. Per aquest motiu, les properes setmanes les dedicarem a parlar amb els sectors econòmic, turístic i cultural per quan s’acabin les restriccions”. Ricomà ha recordat que avui, al plenari municipal, s’ha aprovat un crèdit a curt termini de 15 milions d’euros precisament per atendre aquestes necessitats de liquiditat. “Seguirem treballant però que ningú dubti que ens en sortirem”, ha remarcat.

 

L’alcalde Ricomà ha tingut un record per les víctimes del coronavirus i pels familiars de pacients que el pateixen des de casa o als hospitals i residències. En aquest sentit ha volgut reconèixer la tasca dels sanitaris, però també la dels treballadors de tasques essencials. “Des del primer dia vam tenir clar que s’havien de prendre mesures molt dures i dràstiques per evitar el contacte i, així, evitar els contagis”, ha explicat. Ricomà ha recordat que “vam ser el primer ajuntament a confinar el personal, a aturar les obres públiques municipals al mateix temps que garantint el pagament dels treballadors i els primers a tancar pavellons municipals i els mercats amb més concentració de gent. Vam ser pioners en suspendre les línies d’autobús i deixar-ne exclusivament i gratuïtament pels treballadors de tasques essencials”. L’alcalde també ha destacat mesures socials com condicionar el pavelló del Serrallo per les persones sense sostre o activar targetes moneder de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

 

Pel que fa a la mobilitat, una de les primeres mesures que es va és la de no cobrar les zones blaves i taronges i repartir targetes d’aparcaments entre el personal sanitari i de residències. “HI ha un paquet de mesures tributàries i fiscals com el no cobrament de les terrasses o ajornar el pagament de taxes i impostos i més mesures que implantarem perquè la situació requereix bolcar-nos per ajudar als tarragonins i tarragonines que pateixen econòmicament aquesta pandèmia”, ha subratllat.

 

Dimecres, Junta Local de Seguretat

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat que el dimecres vinent se celebrarà una Junta Local de Seguretat. Durant la reunió, que presideix l’alcalde, s’avaluarà les mesures que aplica la ciutat per combatre el coronavirus i s’estudiarà si se n’han de prendre de noves.