La crescuda de l’atur, un mal col·lateral de la Covid-19

Al territori ha estat del 6% i encara no s’inclou el gruix d’ERTO presentats per la crisi sanitària

Per . Actualitzat el

L’atur s’incrementa a la demarcació de Tarragona un 6% en relació amb el mes de febrer. La causa més evident és la crisi sanitària que ha provocat nombrosos acomiadaments. Això vol dir que el més de març s’ha tancat amb 2.947 persones més sense feina que el febrer arribant als 51.513 aturats. Amb aquestes dades, Tarragona esdevè la demarcació catalana on l’atur ha pujat més, seguida per Barcelona, amb un 5,8%. Lleida i Girona no han arribat a un 4%. 

Pel que fa als sectors, tots han patit els efectes d’aquesta crisi sanitària i econòmica. Especialment els serveis, amb més de 2.000 persones a Tarragona que s’han quedat sense feina. A la construcció s’ha superat el mig miler de nous aturats, la indústria en registra 307 i una quarantena l’agricultura.

A Catalunya les xifres són també devastadores. La crisi del coronavirus ha fet créixer l’atur un 5,52% aquest març, el què suposa un augment de 21.833 persones amb relació al mes anterior, arribant fins a les 417.047.

Al conjunt de l’Estat, l’atur va augmentar un 9,31% al març en relació amb el febrer i la xifra de desocupats es va situar en 3.548.312, el què suposa un increment de 302.265 treballadors sense feina. Les dades, però, no comptabilitzen encara el gruix d’ERTO presentats per la crisi de la COVID-19.